124. Lobotomi, Fahrenheit och att bresa lässet. Erika

🚛 I en lastbil handlar det ofta bara om hur mycket man bresar. När man ska utföra vissa aktiviteter alltså. Med dessa kurvor och med alla dessa gupp krävs det sin kvinna det ska gudarna veta!

För att det ska fungera i farten så gäller det att inta en ställning nära golvet, att ha skyddsutrustning, nåväl säkerhetstänk ialla fall och ha tungan i rätt mun.

Ena handen sluter man runt handtaget den andra runt något greppvänligt fast föremål och så sätter man på. Dammsugaren alltså. Att med bresande ben suga lässet ser säkert inte klokt ut men är högst nödvändigt ibland, varje dag faktiskt.

Att dammsugaren, stor som en APK-limpa har varit spårlöst försvunnen en vecka har varit en smärre skandal och glädjetjuten igår ekade friskt över lastbilsparkeringen när den återfanns! Att någon stoppat den i en låda avsedd för helt andra saker nekades det vilt till av anklagad marodör men strunt samma nu har vi återigen rent på golvet!

Mannen ifråga har många talanger varav att gömma och glömma dammsugaren tydligen ska läggas till denna digra listan. Humor, historieberättande och att hedra sin fru står högt upp även de.

En del undrar hur vi fördriver alla dessa timmar under körning. Dagarna är långa varav vi kör nästan all vaken tid dvs 12-16 timmar per dygn.

Vi är på sätt och vis väldigt lika. Men vi kompletterar också varandra. En av oss är pratglad, den andra extra bra på att lyssna samt är innehavare av ett tålamod värdig en apatisk sengångare på valium.

Båda är välutrustade, speciellt gällande humor i världsklass, av samma sort dessutom. Och det är inte bara en enorm fördel utan underlättar enormt denna rätt utmanande ibland påfrestande tillvaro tätt tätt ihop 24/7.

Förutom samma sorts humor (av extremt barnslig sort enligt vissa ätteläggar) gillar vi båda att ha kul, lära oss nya saker, berätta roliga historier samt både lyssna till musik och sjunga.

Att vi är lite rastlösa impulsiva och även starka och modiga har vi båda fått höra, vilket vi uppskattar å det grövsta! Det vi inte fått höra om än på omvägar är mer av något styvmoderlig karaktär, att vi är ”knäppskallar” oansvariga och rent av dumdristiga. Huvudskakningar, huvudklappningar och annat trist får vi strunta i helt enkelt.

Våra huvuden bubblar av olika saker, drömmar, idéer, gamla och nya projekt, gamla erfarenheter, det vi ser och upplever är ju bara det en outsinlig källa att hämta samtalsämnen ur så gissa om vi har saker att prata om!

Häromdagen råkade jag kolla historiken på Google och det såg helt absurt ut!

Lobotomi, Fahrenheit och semlor, eller hör på detta; Män är djur, Cypress hill massacre och Polens nationalsång.

Jag personligen har stark allergi mot det mesta som har med mobiler att göra, inser att de är oerhört för-dummande, osociala och förslöande, har aldrig aviseringar på utan anser att folk som smsar kan vänta 5 minuter, 20 eller några timmar innan man förväntas svara, måste allt gå så fort?! Tänk på hur Karl-Oskar o Kristina liksom… Jag tycker folk ska tänka själva, umgås IRL och kunna ha tråkigt och sitta och glo utan att pilla på den fördömda mobilen.

Nog om det men vi bubblar och pratar nästan dagarna i ända, om allt allt allt! Det roliga är ju bland annat att när vi diskuterar något, tex lobotomi (kommer inte ihåg hur vi kom in på det nu men..) så diskuterar och funderar vi runt det för att sedan eventuellt kolla upp det på nätet. Jag brukar läsa högt ur Wikipedia långa stycken så att när dagen är till ända har vi lärt oss massa nytt, både av varandra, omgivningen och andra källor.

Kolla på bilden, visste du hur stort Sverige var i jämförelse med Kanada eller USA?! Vi gissade båda fel, åt varsitt håll faktiskt.

Så oavsett om det gäller vägskyltar med för oss obegripliga namn, maträtter, amerikansk politik, medlemmarna i Monthy Pyton, pelargoner, skägg, vad farao Fahrenheit hade rökt på innan han skrev ner sin obegripliga skala osv.

För att inte tala om historiken på Spotify, vi lyssnar väldigt mycket på musik, och diskuterar runt detta också. Senaste tiden har vi plöjt igenom Magnus Uggla, olika nationalsånger, Queen, Östen Warnebring, Metallica, ABBA, Iron Maiden, Frank Sinatra mm mm mm, ofta skrålande med för fullt!

Så oavsett vad vi fördriver tiden med så går våra långa dagar oftast väldigt fort innan vi kryper ner tätt tillsammans i vår onödigt sköna säng och chillar till Netflix innan vi somnar sött.

4 kommentarer

 1. Hej över there!

  Alltid kul att läsa dina essäer. Ni verkar fortfarande ha det ”rätt skapligt” om man säger så. 😉

  Här rasslar det på i dessa Coronatider – hur går det hos er med den sliten? Corona ska möjligen drickas, men fanimej inte förstöra mänskligheten.

  Här fortsätter kriget mellan falangerna i LPo och tyvärr verkar nivån emellanåt lämnat sandlådenivån och nästan hamnat under marknivå – så jävla tråkigt!!! 😭 Jag som senaste året riktigt känt, att jag äntligen hittat hem politiskt.

  Nåväl, hoppas att årsmötet kan lösa upp knutar och att nåt gott kommer ut av hela den här historien – men tillåt mig tvivla.

  Önskar er allt gott både utefter vägarna och i övrigt!! 💟

  Kjell i Olofström

  Gillad av 1 person

 2. Trevlig med ett ännu trevligare inlägg! Har riktigt tänkt på er nu som då den senaste veckan och undrat hur livet lever för er. Allt väl hoppas jag! Ganska imponerande hur lilla Sverige liksom helt sväljs upp av ’jättevalen’ Kanada!
  Och det där med mobiler ja…. håller helt med dig! 😃

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s