57. Ost och stora goda saker. Erika

🧀 Mesost, Hallumi, Feta, Cheddar, Mozzarella… you name it, ost är gott. Skitgott.

Det enda jag dessvärre vet om Kanadickerna är att de älskar Mac & Cheese, inte ens i närheten av vad jag kallar mat. Men eftersom ost är inblandat så ok då.

Kolla bilden, älskar den där stora saftiga läckerbiten så galet mycket, så perfekt i sin form, och smakar underbart! Gillar även grabben i bakgrunden hyfsat mycket.. nä ännu mer faktiskt. Han står överts på min lista – alla kategorier.

Men sen kommer nog ost. Skulle kunna leva på ost, kött och vin.

I påskas när London hade den stora äran att härbärgera oss, var det extremt o-mycket ost i menyerna. Maten är kanske inte huvudorsaken till varför man besöker England, men när pommesen var den godaste maten de hade där så säger det allt. Den var inte ens god med mina mått mätt, ändå åt jag pommes tre gånger om dagen där, till och med till frukost. Den var placerad bredvid de inlagda plommonen och den stora dallriga syltliknande saken man tydligen förväntades inmundiga. Det s.k kaffet ska vi inte ens nämna.

Så det var ostabstinens delux efter den helgen.

I jobbet reser jag mellan Trollhättan – Jönköping och Kalmar och allt söderut därifrån. Har man planerat in fler möten eller ärenden måste man bo kvar på lämpligt ställe. De gånger jag bott i Borås har det ibland hänt att man kunnat tajma in en middagsdejt med M. Och första gången sprang vi på ett ställe som hade Hallumiburgare. ”Gudars skymning, den måste testas!”

Det är ytterst o-ofta en rätt i menyn är fullkomlig i min värld, så även här, bort med brödet, och låt den malda högreven omfamnas av gyllene friterad Hallumi, tillbehören utöver det gick inte av för hackor, schyssta pommes och en chilidip.

Efter det har jag stannat så ofta jag kunnat bara för denna sagolika burgare, jag lovar, kliver du in på Beasseriet i Borås och frågar efter ”Erikas Hallumiburgare” så fattar dom direkt!

Nu när vi har ” semester”, så var ett självklart stopp Borås för att en sista gång avnjuta denna kung av burgare. Så i måndagskväll hade vi lyckan att smaka den, och Jezas vad superb den var!! Åk dit gott folk, och hälsa från oss!!

På morgonen när man fortfarande var mätt, men ändå tvingade ner lite hotellfrukost råkade jag titta ut genom fönstret över axeln på M, och ser en skylt precis där ” Stort och gott”, och ett fnissanfall fick accompanjera Scandic-kaffet.

Vi fortsatte matresan förbi fantastiska Falköping och Osterian där såklart. Ostbutik, ostbuffe och ostkaka, sen vidare färd mot Ervalla och studentfirande.

Ser så fram emot att bli ost-importör till Kanada ifall de inte uppfyller ost-kraven, ytterst tveksam ifall de har Mesost, men vi får väl skaffa några härliga getter och tillverka ost själva, visst älskling!?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s