35. Svensk kaffe & mesost. Erika


🧀 ”Finns det svenskt kaffe på hotellet?” Det är nog fler saker än det svensktillverkade Gevalia kok eller Zoegas skånerost som inte finns i Kanada som vi kommer sakna. Visserligen har kaffepannan en tänkt plats i resväskan men det lutar väl åt någon form av bryggare i hytten till att börja med.

Mesost är en annan sådan höjdare som antagligen blir något o-lätt att hitta på utanför Skandinavien tyvärr. Den bruna söta mjuka fantastiska osten kommer jag definitivt sakna. Dessvärre är min kära sambo totalt oförstående för min fabless för den norska osten. Han älskar också den, bara att han inte vet om det ännu. Tror att det sket sig lite lätt i början av deras bekantskap då det plötsligt låg en bit mesost i snusdosan till Markus något o-imponerade tillrop. Men en osthyvel ska med iallafall, det gäller ju att var beredd när någon vänlig själ postar en mesost eller tio från Tågarp eller Kalix.

Mjukglass vore ju inga fel heller, det gör dom supergod hos Lotta på backen i Tågarp.

En annan given sak som såklart inte finns är svenskt kött, jag som är Svegan och allt… men det får väl gälla samma sak där som här, att man köper närodlat kött såsom allt annat.

Vad vet jag vad vi kommer hitta i butikerna där? Hur stor är chansen att det finns OLW ostbågar, Kalles kaviar eller Bregott med havssalt? Lika liten förmodligen som att Gäsene hushållsost, Kalixrom, ostkaka eller tunnbröd kommer trängas i hyllorna. Vi kommer antagligen hitta nya favoriter att ersätta det mesta med, det ska också bli spännande minst sagt. Allt jag vill säga är att mesost är sketäckligt

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s