28. Lastbilsporr. Markus

Nu vet jag vad du tänker på, lilla snuskhummer, men såpass roligt ska du inte få om du inte är helt såld på lastbilar. Många av mina vänner inom branschen lever i och med sina bilar och vem vill inte ha det fint hemma. Måla huset, luka rabatter, köpa skinnsoffa, projektor med duk, tapetsera och sätta blommor på köksbordet gör väl de flesta om man inte är inbiten skitgris till ungkarl. Nu vill jag inte påstå att jag är pedant på något sätt men mina bilar brukar vara rena iallafall.

För några år sedan kom åkaren som jag jobbade för till mig och sa till mig att packa ihop inventarierna i bilen för nu hade han införskaffat en ny skuta. Åkaren i fråga var Scaniafrälst och min tanke var jajamensan nu kommer ett riktigt skepp. Vi åker till Göteborg, Volvos hemstad, ner till hamnen och jag tycker det är helt perfekt tills jag får nyckeln i handen. En MAN…….vaffan…..skojar du med mig. Tydligen fick han bra betalt för den gamla Scanian och ett ännu bättre pris på det andra lastbilsliknande föremålet. In med inventarierna och raus weiter till Italien. Jag ska erkänna att jag var inte ett dugg imponerad till att börja med men jag fick krypa till kors. Bilen var stor invändigt, gick bra och billigt och man körde ju genom Tyskland, MAN’ens hemland och kunde serva där. Åkaren hade stora spenderarbörsen ute så det var bara att plocka på. Det blev thermogardiner, AC på taket, full inredning, kök och hela midevitten. Ernie som jag delade bilen med ville ha motivlack och extralampor medan jag tyckte det var att skylta med att det fanns pengar i hytten men till slut var alla nöjda och glada. Det ska tilläggas att när man brummar runt på kontinenten är det lite annorlunda med vägpirater, lusfräcka tjuvar och renodlade rånare som lurar lite överallt.

När man nu ska till lastbilens förlovade land, enligt amerikanarna själva, kanske man får ta sig tid att tänka lite på detta. Världen största truckstop, Iowa 80, ligger inte riktigt på vår rutt men det finns fler ställen är jag säker på. Vad jag har hört finns där allt när det kommer till lampor, kromade pipor, kofångare, inredning, mattor, väggar, stolar ja det bara fortsätter. Nu är jag lat av naturen och vill inte ha massor av lampor att byta och krom att putsa på för finns där en lampa ska den lysa och är där krom ska den skina men inredningsdetaljer är intressant. Vem vill inte ha fint hemma? En sak är jag säker på, det har aldrig varit så fint i min hytt som när Erika är med men det får bli kompromisser angående funktion och design.

Sen är jag ganska säker på att det kommer finnas en eller två pelargoner i hytten i ett ganska tidigt skede men det är funktion.

En glad fru ger en lycklig man

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s