27. Trucks, cows and a sketastor hagelhurra. Markus

🏚  Tro det eller inte men det finns faktiskt en plan, man blir inte yngre. Vi har diskuterat sen vi träffades om hur vi vill leva och bo.

Vi har, i tanken, bott överallt från Skåne till Norrland, i skogen till slätten, odlat både potatis och kossor, byggt hus och orangeri, börjat och slutat olika jobb, skaffat maskiner, blivit ekonomiskt oberoende (fasen jag glömde lämna in lottoraden igen) ja hela rasket. Allt detta finns faktiskt kvar i tanken, det finns som sagt en plan, bara inte just i Norrland utan på Kanadensiska prärien vilket vid närmare eftertanke passar oss perfekt.

Drömmen om ett timmerhus med egen brunn, hönor, någon gris, några kossor, hemodlade potatisar, rädisor, ärtor, bönor och andra stärkelserika spannmålsgrödor finns kvar. Att hugga egen ved, stänga för djur, plocka upp egna morötter och stärkelserika potatisar ur trädgårdslandet hägrar. Detta kan man inte göra när man alltid ligger på vägarna men det är inte för evigt. Den dagen man gå i pension kan man inte bara sitta still och tänka på gamla tider, samla på frimärken och vara allmänt bitter. Det är då livskvaliteten kommer in.

Vissa saker växer inte män ifrån eller okej då, inte jag iallafall. Cowboyhatt och rutig skjorta, jeans och en häst. Nu är jag av naturen inte djurplågare och jag är löjligt bekväm så häststackaren blir utbytt mot en getabock…….Dodge Ram såklart. På flaket ligger det stängselpålar, spik och tråd, i hytten en styck fru med hund emellan och en fet hagelbössa i bakrutan på ”pickisen” bara för syns skull. Jag har alltid haft och komma alltid ha problem med att skjuta djur men i och för sig kan man faktiskt köra runt på prärien med nervevade fönster, skjuta i luften, sladda som fan och skrika Yiiihaaw iklädd kajbojsarhatt och rutig skjorta.

Allt detta har ett pris och det består i att luffa runt i några år och göra det jag faktiskt gillar, köra lastbil på riktigt. Att kunna arbeta när man vill Var och hur det slutar vet ingen men det är en plan iallafall. Med Erika vid min sida känns det säkert att det kommer att hända på ett eller annat sätt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s