29. Egentid, phhh så överskattat!? Erika

😍 Jag har världens bästa kille. På riktigt, jag avgudar honom. Ibland blir han lite kinkig dock. Vi alla har ju svackor ibland, och då gäller det att rannsaka sig själv. Humor hjälper också.

Hunger, pms och känslan av att vara dissad kan säkert göra vem som helst nedstämd, bitig och frustrerad.

Eller medtrafikanter, teknikstrul och urladdad telefon. Inte heller att leka med. Att då råka missa att kommunicera med sin partner, eller säga fel saker kan resultera i onödig frustration och sura miner, speciellt under de premisserna, det kan nog många vittna om.

Så mätt, nykramad, fungerande teknik och trafik, helst utan magont ihop med KOMMUNIKATION är receptet på en glad fruga eller gubbe.

Ingen big deal tänker du, nej förhoppningsvis inte. Och man får inte vara långsint eller dum.

Däremot osjälvisk och med villkorslösa handlingar, då är man rätt ute vare sig det gäller att klia någon på ryggen eller att låte den andre knyppla hela dagen fast man inte fått veta ett jota om det.

Men om jag t ex tänker sitta o knyppla hela söndagen så givetvis försöker jag tänka på att säga det till M och undrar ” visst är det ok”? För jag vet ju att jag är helt inne i min knyppling och är knappt pratbar när timmarna rusar, jag vet också att om jag inte säger något så kommer jag bli avbruten hela tiden med serverat kaffe, mat eller gosig sambo och annat störande eftersom den jobbiga sambon inte vet om mina planer.

Han vet ju att jag älskar att knyppla och att det inte är av elakhet om jag i ren iver missar att informera om mina planer. Och jag vet ju att han unnar mig detta bara jag talar om för honom hur jag tänker. Då kan han t ex avslappnad sitta bredvid och lösa korsord som han älskar. Det är ju inte knypplandet i sig han vänder sig emot utan bara den enkla lilla detaljen att jag inte säger hur jag tänker, en så enkel lösning på ett onödigt problem eller hur!

Men jag vet ju också att det finns saker han vill göra tillsammans med mig, innan arbetsveckan drar igång, vilket jag är supertacksam för såklart!

Så om detta bara funkar, med kommunikationen, så får jag ägna dagen åt min hobby, har en glad partner, och tid över att umgås innan dagen är slut, helt perfekt!

Som tur är funkar detta för det mesta hos oss, oavsett planer eller hobbies, de få vi har. Det kan inte bli ett problem iallafall. Om man själv blir lite ving över att känna sig åsidosatt eller missförstådd så får man inte heller vara rädd att säga det.

Man kan inte gå och vara rädd för den andres humör eller sitta och tro att den andre ska ta första steget. Har man ett problem så bring it up eller var tyst. Om M blir stött över att jag är helt uppslukad i min knyppling är det verkligen inte avsiktligt, tvärtom borde jag känna mig k*t glad och tacksam över att han vill vara med mig, inte att han stör mig.

Ingen är tankeläsare vad jag vet, ingen av oss 2 iallafall, så är du sur utan att säga varför så får du lite skylla dig själv, så är det. Sen skadar det inte att se saker i lite större perspektiv, hur stor grejj är detta egentligen, är det värt att gnälla över.

Trots det är lättare att se/fokusera på vad den andre inte gör för dig så lovar jag det är mycket bättre att tänka på vad den andre faktiskt gör för dig.

I en lastbilshytt kommer detta ställas på sin spets antar jag. Men en sak kan Markus alltid vara säker på, oavsett om jag sitter och knypplar eller bara i mina egna tankar så är han givetvis viktigast, vill han umgås eller prata, hålla handen eller få min uppmärksamhet, så då får han det utan några sura miner, herregud jag kan väl alltid börja om med knypplingen eller läsningen, för han kommer alltid gå först.

Egentid, javisst, ibland kan det vara skönt och eller nödvändigt, för andra mer än för vissa. För min del så skulle jag kunna sitta i en stooor Baby-Björn bärsele på M, hela dygnet, utom när han på extremt manligt vis ” bygger en björn” och dylikt… 🐻 själv frigör jag ju bara söta små rosa väldoftande moln iform av glittrande enhörningar, vaknar med perfekt frisyr nyborstade tänder och nysminkad på strålande humör…

Hmmmm… vid närmare eftertanke kanske vi skippar den där bärselen, M får helt enkelt låta mig ha lite egentid till knyppling och annat ibland, men jag lovar att skärpa mig så han vet mer hur jag tänker och inte känner sig dissad, speciellt inte när han har PMS, den lilla raringen!

Även fast han är lite kinkig ibland är han bäst, älskar dig galet mycket M!❤

#knyppla #egentid #kanada #lastbil #tjejerbajsarinte #jagälskardig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s