25. Är gräset grönare på andra sidan? Erika

🌱  På listan över världens bästa länder kommer Sverige på andra plats. Toppar listan gör Kanada. Majoriteten av jordens befolkning anser säkert att vi är galna som frivilligt lämnar ett så bra land. Och i viss mån är jag benägen att hålla med.

Att lämna ett land som är uppbyggt på grundvalar som folkhemmet, solidaritet, skatt, pension och kärnfamiljen borde vara rena drömmen. Och visst finns det fortfarande mycket bra med Sverige, åsiktsfrihet, demokrati och skattefinansierad sjukvård, skola och infrastruktur.


Det finns ett stort antal länder där befolkningen lider alla helvetes kval under diktatur, terror eller krig. Så jämfört med dem är ju Sverige rena rama semesterparadiset. Och det är både fel och rätt. Problemet enligt mig, och Markus, är som skattebetalare i detta land står man inte högt upp på någon priolista. Speciellt inte om du är vit medelålders man. Eller kvinna. Eller gammal och sjuk. Eller barn med särskilda behov. Listan fortsätter.

Våra skattepengar används helt fel. För det första pumpar vi ut 53 miljoner/dygn till EU. Efter Brexit ökar vår nota till 74 millar. Vad får vi för det? Tonvis med byråkrati, osolidariska regler och utrotning av svenska företag. Var det tanken? Lite stake i vår regering och ett Swexit vore på plats, men här i Absurdistan kan man på sin höjd erkänna lite naivitet medans man fortsätter belöna folk som missköter sig och fortsätter den styvmoderliga behandlingen av svenska folket.

Vi kan inte ens hjälpa folk på rätt sätt. Flyktingar från krig, på tillfällig eller permanent vistelse här, måste få rätt hjälp, direkt! Det enda rätta är att omgående lära folk språket och sätta dem i arbete oavsett framtidsplaner. Vi måste alla bidra till samhället.

Jag känner själv flera flyktingfamiljer som har skrämmande vittnesmål. Inte bara om mardrömsfärden genom Europa hit, utan om den plågade väntan väl på plats i Sverige. En familjefar jag tog en kopp te med i ett mögligt flyktingboende berättade frustrerat och med mörka ringar under ögonen att de nu efter 6 månader i Sverige, i detta trånga hus, levde ihop med flera olika människor och nationaliteter, alla med olika former av sviter från krig och terror och fortfarande inte visste något.

Våldtäktsoffer, soldater, barn och äldre. Där tillbringade de 24 av dygnets timmar, och kunde endast vänta. I ca 2 år hade de fått besked om, innan de ens fick veta om de fick stanna här.
2 år! Under tiden är det din och min plånbok som ska räcka till åt alla dessa människor. Under 2 år ska de sitta där och må dåligt, känna sig otillräckliga, inte kunna göra sig förstådda eller försörja sin familj. Känna sig som en andra klassens medborgare.
Det är pinsamt dåligt av Sverige.

Sen finns det många som utnyttjar systemet och inte vill jobba för samma pengar som man får bidrag för, har själv hört det direkt från en drabbad familj. Det kan inte vara rätt, att folk bara har rättigheter och nästan inga skyldigheter.

Det är också oerhört genant hur vi behandlar våra äldre. När man fyllt 65 ska man må som en kung. Man ska ha fri tandvård, vara fri från skatt och äta bra mat varje dag.
Jag kan ge oändligt med exempel på bristfälligheter i detta s.k välfärdsland. Jag skäms.

I-landsproblem och lyxflykting, absolut, det är inte många som har förmånen att välja världens bästa land för att man är missnöjd med världens näst bästa land. Tyck vad du vill, men vi står inte ut här längre.

Om sen gräset är grönare på andra sidan kommer visa sig. Givetvis hänger mycket på en själv, men en bra och självklar början är ju att vårt nya hemland ställer krav på oss, att vi ska bidra till dem, inte tvärtom, och det mina vänner är sunt förnuft i dess bästa form.

#suntförnuft #kanada #världensbästaland #viharvaritnaiva #skatt #gräs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s