24. Engelska eller Franska? Erika

🐌 Så himla tacksam att vi inte kommer hamna i östra Kanada där de flesta pratar franska! Mellan- och västra sidan domineras av engelska tack och lov.

På kartan på bilden kan man ana en röd nål mitt i ungefär. Där ligger Winnipeg. Ungefär mitt i Kanada, några mil norr om gränsen till USA.

Kanada är ett skiiiiit-långt land, drygt 700 mil från kust till kust, och härifrån Tågarp till Winnipeg är det nästan lika långt, nästan 700 mil.

Förra lördagen gjorde vi båda ett så kallat IELTS-test. Det är ett kvalificerande språktest, i Engelska i vårt fall. Det finns i två nivåer, General och Academic. Det senare måste de göra som ska studera.

General-nivån är tillräckligt utmanande för de flesta. Det består av 4 delprov, och sammanlagt får man räkna med en hel dag plus resa. Vi gjorde testen i Lund, så rätt nära.

Delarna är reading, listening, writening och till sist speaking.

Varje del består av flera moment, under tidspress. Allting är oerhört noggrant övervakat och kontrollerat, av människor utsedda av Engelska ambassaden.

Det gäller att inte låta tankarna fladdra iväg, inte minsta sekund, då har du garanterat missat en eller flera frågor, så koncentrationen måste vara på topp, hela långa dagen!

För att överhuvudtaget komma ifråga för den här tjänsten så måste scoren, resultatet bli ett visst. Ett visst antal poäng för att Emigrationsverket ens ska gå igenom ens ansökan. Så språktestet är viktigt. De vill veta att man kan prata språket, med rätta tycker jag.

En annan viktig sak för detta, är att vi ska visa upp att vi har en viss summa på banken. Vi får göra ett kontoutdrag och visa upp, det för att bevisa att vi kan försörja oss den första tiden under introduction och körkortstagningar mm.

På fredag får vi svar på IELTStesten, håll tummarna nu att det gick bra! Det känns bra, men man vet aldrig.

Sen ska alla dokument postas och efter det blir det väntan på besked ifall vi får komma eller inte, allt mellan 8-20 veckor får vi bita på naglarna!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s