128. Utan trosor i tullen. Erika

🚛😷 Att köra lastbil har många fördelar, bland annat har man mycket tid att tänka och i vårt fall diskutera. Så kom ihåg var ni läste det först – men jag har kläckt den enda trovärdiga konspirationsteorin och tillika sanningen kring Corona-dynastin… hysterin…. jag menar Pandemin.

Det är som en dålig Batman-rulle. Världsherravälde såklart!! Det är ryssen. Putin alltså, som via ombud – Kineserna – jobbar stenhårt på att få total kontroll över detta arma jordklot. Han har ju redan sedan innan tagit kontroll över den Kinesiska mejeriindustrin genom att knyta gigantiska mjölkgårdar till sig och de kinesiska kossorna försörjer redan en stor del av ryssarna med mjölk. Och det är helt sant till skillnad mot fortsättningen nedan;

Nu har han via en fladdermus i Wuhan, spridit detta virus med världens mest beresta befolkning, kineserna. Och högst troligt – har inga bevis ännu – men i god tid startat upp enorm tillverkning av munskydd, handsprit, toapapper, samt tvspelskonsoller för att tjäna multum på denna sjukdom, för att sedan tadaaaa ha denna hårdvaluta att erhålla världsherravälde med?! 😜

De som tror att zombier kommer dyka upp har dessutom generalfel, det är mumier, fatta mängden toapapper som folk hamstrat inför denna förvandling av toapappersmumiesar!!?

😜 Lägger foliehatten åt sidan en stund och ägnar mig åt lite fakta;

I skrivandes stund har det dött ca 235000 människor i världen i sviterna av Corona. De flesta med nedsatt immunförsvar på grund av hjärt- kärlsjukdomar, rökning eller ålder. Kanada är en dessa länder som är striktast och kanske beroende på detta, även klarat sig hyfsat bra.

Jämför man procentuellt så har USA 1/2 av Sveriges dödsfall och Kanada 1/4 av Sveriges.

Vi som korsar gränsen till USA varje vecka märker hur ”hysterin” fortfarande ständigt trappas upp även om man å andra sidan ser små tecken på en tillbakagång.

Förrförra veckan stod det folk i typ rymddräkt vid gränsen till Manitoba i Kanada, alltså mellan provinserna – och delade ut information i pappersform till alla som körde in. De höll en sånhär pinne i handen ni vet, som man plockar upp skräp med – och sträckte fram pappret med.

I måndags förra veckan köpte vi vår första bil och då måste man besöka motsvarigheten till Kanuckiska Transportstyrelsen för att registrera den, betala fordonsskatt, fixa försäkring samt få registreringsskyltar. Jaa skyltarna man får (köpa) vid ens förstabilköp hänger de med en till nästa bil och nästa och så vidare. Skatten betalar man en gång vid inköp av respektive bil och aldrig mer. Försäkringen gäller ett år i taget och ska förnyas årligen samtidigt som ditt körkort – ytterst logiskt 4 månader efter din födelsedag. Så det är mycket nytt att lära sig enkom om detta.

Iallafall så körde vi till närmsta ”Transportstyrelsen” som heter MPI ( Manitoba Public Insurance) som förutom Fordonsregistrering och enda försäkringsbolag i provinsen även har hand om besiktningar. Redan på håll såg vi den långa kön utanför. Folk stod lydigt på 2-3 meters avstånd från varandra, de flesta med munskydd på. Vad göra, bara att snällt – lätt morrande – infoga sig i ledet. När vi närmade oss ingången såg vi att dörrarna var fullsmetade med skyltar, och anade att det budskapet som proklamerades på dessa innebar strikt begränsning av i lokalen närvarande besökare åt gången samt information om hur man skulle stå i kön.

Så väl framme vid dörrarna blev vi inte insläppta eftersom vi svarade ”ja” på frågan om vi varit utanför provinsen de senaste 14 dagarna. Vi fick ett papper med ett telefonnummer och schasades iväg. Väl i bilen provade vi under stigande irritation att ringa det upptagna numret ett antal gånger men utan lyckat resultat.

Någon har uppenbarligen inte tänkt hela varvet runt. Det löste sig så småningom dock så nu är vi ägare till en söt liten Chevrolet 2500 hd… superkrallig fet pickis som lätt skulle göra en banjospelande redneck med hockeyfrilla, snickarbrallor och minst 2 tummar i varje hand grön av avund.

Apropå upptrappning så är det nu lag på ständigt munskydd utanför hemmet i vissa stater i USA. I affären igår såg vi flera medborgare med helt absurda iklädnader, munskydd, handskar, huva, glasögon, regnkläder typ osv. Kineserna är banne mig bäst/värst, inte konstigt då med tanke på ovanstående teori helt i nivå med kondensstrimlor.

När vi skulle köra över gränsen till Kanada för någon vecka sedan läste vi under rull om en ny regel att munskydd var obligatoriskt i tullen. Holy cows, vi som inte hade några och med endast några miles kvar till gränsen fick hjärnan arbeta på högvarv.

Jag kläckte den något desperata men brillianta idén till slut – vi får använda mina stringtrosor! Folk har ju alla möjliga varianter på färg och form på sina munskydd vad vi sett så med lite is i magen och en gnutta tur borde det funka. Sagt och gjort när vi rullade ner mot gränsövergången i Sweetgrass klättrade jag runt i överslafen och vände upp och ner på underklädeslådan. När M drog i handbromsen sist i kön av lastbilar slängde jag mig i passagerarstolen igen och kastade över ett par lila glittriga ”snören” till min något förvånade men icke helt ogillande make.

Sagt och gjort, dra ovan nämnda snören bakom öronen och resten framför näsa och mun. Sen återstod det svåraste; att ”hålla masken!” Ärligt talat vi fnissade ”lässet” och insåg när det var vår tur att vi inte skulle klara att hålla oss seriösa så vi slet av oss trosorna och åkte nypande oss i armarna fram till luckan – utan trosskydd.

Skuren av frågor som vi fick denna gång var icke speciellt annorlunda mot de flesta andra, skillnaden var blåmärkena på underarmarna. Efter dryga minuten var vi klara och fick återigen passera in i Kanuckien, och hann knappt ut från tullområdet innan vi brast ut i hysteriskt skrattanfall. Så denna gång funkade det utmärkt att vara utan trosor i tullen!

5 kommentarer

 1. Jösses, vad ni får uppleva ”over there”! Vara utan trosor är väl å andra sidan inte så jävla svårt, med tanke på resten av jävelskapet vi numera får stå ut med. Kallas god ventilation! 😊

  Här har vi ju dessbättre offentligt sluppit indentifiera oss iklädda skydd – fast hur länge vete fan!
  Håll er borta från Corona, såvida det inte är flytande vara!! 🙂

  Lev väl och take care!

  Kjell

  Gillad av 1 person

 2. Stort grattis till bilköpet! Kul! Och tack för asgarvet! Det var påhittigt det där med trosorna! Tur att ni tänkte på att föreviga det med bild också! Och din teori…. helt klart tror jag du har rätt där! Nu skall du bara kontakta ngt stor nyhetsbolag som CNN eller NBC, så förtjänar ni massor med pengar. Fast håll er undan från Putin då….😉

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s