3. Reaktioner från omgivningen. Erika

💖 Man går igenom många jobbiga saker i livet, det hör till, förhoppningsvis är de glada dagarna fler. Man har nästan alltid ett val, ialla fall när det gäller hur man ska förhålla sig till saker, och många gånger kommer det något gott med det onda, någon ny vinkel, en möjlighet man inte trodde fanns.

Att fatta ett stort och livsavgörande beslut, att flytta långt bort från sina rötter, och sin närmaste familj är svårt och inget man tar i hast.

När jag försommaren 2018 bestlutade mig för att flytta 50 mil söderut, från Ervalla norr om Örebro, till Tågarp i Skåne, var det med lite ångest över barnen, visserligen 18 och 21 och synnerligen kloka och välartade 😍, men ändå, inte lätt för mammahjärtat…

Att ” emigrera”😉 till Skåne, det var ju jättelångt, hur skulle det gå, hur ofta skulle vi kunna ses, skulle jag – och de fixa det?

Båda ätteläggen har egna lägenheter, bilar, jobb för dottern, och löfte om jobb efter studenten i juni för sonen, de är goda medmänniskor, sköter ekonomin, mat och annat. Jag är oerhört stolt över dem, och de har växt i och med detta, umgås till och med med varandra ibland – frivilligt!😘 Vi har setts i bästa fall 1 gång per månad, och så härligt det är att träffas då!! Fjärran från tjatiga vardagskvällar med middag, disk, tvätt, läxor och allmänt gnäll, även om vardagen är bra och skön också, ja ni fattar vad jag menar.

Vi pratar i telefon och smsar flera gånger i veckan, ibland via Facetime när man kan se varandra, det är extra kul, tycker mamma iallafall! Båda två har efter dessa 6 månader kommit in i vardagsrutiner med räkningar, matlagning och annat ansvar, och vant sig med att mamma inte är runt hörnet – på gott och ont, jag saknar dem fruktansvärt ibland, och många tårar har runnit av längtan dessa månader, tro inget annat.

Dock tänker jag på mig själv som 18-åring, nyinflyttad till Örebro, kunde bara inte vänta på att flytta hemifrån! Visst åkte jag o hälsade på föräldrarna men jag ville ju leva mitt liv, så himla skönt!

Att nu behöva framföra detta besked, att vi bestämt oss för att flytta igen, ännu längre bort – tanken svindlade – ett annat land, otroligt långt bort! Bland det absolut svåraste och mest ångestfyllda jag någonsin gjort, att berätta det för barnen. Hur kommer de reagera, bli ledsna, arga, besvikna? Hata mig, ta avstånd, börja med droger, ja ni vet, tankarna och olika scenarier börjar snurra.

Dagarna efter vi bestämt oss, införskaffade vi en kamera, och vi har filmat allt vi gjort och kommer fortsätta med det. Så även när vi samlat kidsen hemma för att berätta för dem. Så det var ju bara att dra bort plåstret, ingen pardon. ”Vi ska flytta. Till Kanada.”

Tårar och någon suck, jaha hur ofta kommer vi träffas nu, var första reaktionerna, men efter lite funderande och frågande så säger dottern… ” men, nu när jag har planerat mitt liv så kommer ni med detta, nu blev jag ju sugen på att åka till Kanada och jobba på ranch!” Hon har i många år drömt om att åka till USA och jobba, men lagt de planerna på hyllan…tills nu – en ny möjighet dyker upp bara så där!

Sonen satt tystare, men när jag senare körde honom till tåget pratade vi mer, han har som sagt jobb efter skolan i sommar, även militärtjänst på gång och en underbar flickvän i sitt liv. Han sa, ” jovisst, hade inte räknat med att Mackan skulle röva bort dig ända till Kanada och tråkigt att vi inte kommer ses så ofta, men mamma, tänk YOLO! (You Only Live Once) vilka underbara ungar man har!❤

De allra flesta tycker det är jättekul för oss, men lite synd att vi försvinner från landet.. eller som min chef uttryckte sig: ”Faaan för jobbet, men grattis till dig!!”

På minussidan är förutom ungarna att jag inte kan träffa min nya underbara svägerska (och svåger) så ofta jag hade velat, samt närmaste övrig familj och vänner såklart, men vill man hålla kontakten så gör man det, så enkelt är det.

2 kommentarer

  1. Sverige och Skåne finns kvar och som Pär skrev man lever en gång. Det värsta som kan hända är att det går åt skogen och ja då finns ju Sverige och Skåne kvar.. Sen om det inte kommer att vara lika bra nu när du inte är här och slåss så får ju bara vi stå på egna fötter precis som ni 😉 Lycka till ❤

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s