132. Paprika i BH’n & piratparfym. Erika

”- You look like a million bucks swaggin’ ‘round that corner!”

En av de lokala företagarna (läs; gangsters) tillika krängare av parfym av tvivelaktigt ursprung accompanjerat av basgången i hans Camaro ropade efter mig där jag rundade hörnet runt raden av parkerade lastbilar vid truckstopet i Kalifornien veckan.

I takt till rap-musiken vaggade han fram mot mig smajlandes med ett stomatolleende inklusive minst ett par guldplomber, visade med handen ”Tadaaaaaaa!” buffén av parfym-plagiat som stod uppställda i den uppfällda bakluckan.

När jag under fortsatt målinriktad gång mot truckstopets damrum rutinerat tackat nej vände han om mot bilen och andra potentiella kunder ( Läs; min ännu lyckligt ovetandes man)

Så började min dag strax efter 9 på morgonen på Flying J, Mira Loma i Los Angeles i onsdags. Efter tandborstningen återvände jag till min man i lastbilen där våra stolar stod uppställda i morgonsolen utanför hytten och det bara var att duka upp kaffe och nykokta ägg under palmerna.

Nu hördes brummandet innan vi såg bilen och runt hörnet kom den dunkande Camaron med piratparfymen igen, jag stod i hytten och beskådade hur entreprenören ifråga hängde ut ur sidorutan och frågade min man om han var intresserad av att ”köpa något”. Jag drog lätt i stora tutan och vinkade, så gangstern flinade och drog vidare. Hann bara sätta mig med kaffemuggen utanför så kom en annan tjomme fullastad med inplastade kuddar till kompispris. Nej tack, och även nej tack till ballonger och blombuketter som erbjuds på trottoarerna här nere.

Kalifornien är varmt och vackert, speciellt de norra delarna med enorma barrträd och berg. På väg söderut genom denna delstat kan man passera Redwoodskogarna och sedan köra längs Stilla havet med solnedgången och palmerna för att sedan anfallas av LA. 17 miljoner människor på samma yta, och mängden sopor som skräpar är enorm! Knarket och uteliggarna flödar och därför är Kalifornien ingen favorit. Blir inget bra med för mycket folk på samma ställe!

På väg norrut mot Kanada med ekologiska jalapeños på flaket, odlade, skördade och packade av mängder av effektiva mexikanska arbetare filosoferar vi över världen idag.

Alla behöver mat, och förväntas finna fulla hyllor i butiken, ett brett utbud och dagsfärskt. Att JAG har rätten att handla, vad jag vill, var jag vill och när jag vill. Någon annan ska fixa det. Att varorna odlas, vattnas, skördas, transporteras och plockas upp – till vilket pris som helst! Körs utomsocknes, ja runt hela världen för att några lattefarsor kräver ekologisk mandelmjölk i espresson.

Vi kör livsmedel, från södra USA till Kanada. Mååååånga mål mat bara senaste året, genom tullen snart ett hundratal gånger! Lastbilschaufförer är i några sammanhang just nu hyllade som någon slags hjältar när vi kör genom brinnande krig – känns det som – utsatta för drakar, monster och orcher, för att inte tala om böldpest. Typ. MEN vi behandlas som sopor i andra sammanhang. T ex är rastplatserna efter Trans Canada Highway-1 omgjorda så att inte lastbilar kan köra in där. Vi får nu under Idoiti… menar Pandemin inte bo på hotell hur som helst. Många hotell tar inte emot ”Essential workers” så om man måste lämna in lastbilen på verkstan långt hemifrån så tvingas man ljuga, begå brott för att få sova på hotell. Att intyga att man inte varit utanför staten/provinsen/landet senaste 14 dagarna är standardfrågan. Men ni vill ha mat, eller hur?!!😒

Vi har ”hazard-pay” några cent extra per mile, vilket är kanon! Men vi gör som vanligt, kör så det ryker! Såg att de 15500 lastbilschaufförer som stod still en vecka vid gränsen England-Frankrike blev Covid-testade…. 26 var positiva… så vi är mer eller mindre immuna 😜

Såklart man är försiktig på alla plan – blev t ex rätt stressad i somras när vi körde igenom tullen och tjänstemannen pekade på scannern och sa att de skulle kolla oss – blev helt kall när jag insåg att vi hade en påse små paprikor i kylen! DET får man inte göra ostraffat, varken viss frukt, grönt eller kött b la… Som tur var det en lastbil före oss till scannern så känner du hon som kastade sig bak i hytten och proppade både bh och trosor fulla med paprika och trippade iväg till restroomen 🌶🌶🌶 på något vingliga ben , sommar och allt så något bylsigt klädesplagg var det ju inte tal om heller! Tryckte ner dem längst ner i botten på papperskorgen och kände mig som en grov kriminell, puuusssst!

Ser så fram emot att odla min egen logiska paprika framöver, och så mycket av vår egen mat som möjligt såklart! Ska bo mitt i skogen utan massa folk i närheten, ta hand om våra sopor och stötta lokala företagare så långt det går, oavsett om det gäller kött, grönt eller kuddar, lokala parfymförsäljare däremot vete sjutton! 😜

3 kommentarer

 1. Hej!

  Tack för alltid lika roligt läsning!!

  Ni fortsätter imponera och fan vet, om jag hade klarat av att bo/leva så tätt inpå en människa under så lång tid. Skulle tro, att många ställer sig den frågan. Hursomhelst IMPONERANDE!!

  Ha de gott ni LOVERS, så hörs vi ”utefter vägarna” !!

  Kramar // Kjell

  Gillad av 1 person

  1. Hej Kjell!! Tack för som alltid uppmuntrande ord, så kul att läsa!😃
   Jodå det går oförskämt bra detta, leva på minimal yta, tätt på varandra 24/7 utan avlopp osv… men det går jättebra. Såklart man också måste anstränga sig extra när man är kinkig och trött och man är ju inte mer än mänsklig så ibland sitter man och surar en stund i sin hörna, men ingen fara det går snabbt över! Vi har det jättebra!
   Sköt om dig!!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s