105. Klimakteriet, vilda kalkoner och liggsår. Erika

Även arenan för episka kvart-i-två-ragg (läs Brunnsparken, Örebro en lördagskväll i Augusti) borde ha ett par av de Nordamerikanska vägskyltarna.

Den hysteriskt roliga ”Varning för vilda kalkoner” kunde exempelvis spikas upp utanför damtoaletten där tjusiga donnor både före och efter klimakteriet seglar in och ut för att både pudra näsan och rasta kalkonen innan man med nytt läppstift hoppas på napp i tredje perioden.

En annan höjdare är en skylt vi med vridna nackar såg i Mojaveöknens norra bergspass; ”Förbjudet att avlossa eldvapen” – givetvis försedd med kulhål – helt logiskt även om vi inte kommit på anledningen ännu. Den borde sitta på parkeringen utanför ovan nämnda park när gubbsen från Viby och Odensbacken ska duellera om ovan nämnda läppstiftsprydda kalkoner efter inmundigandet av onödigt många drycker av karaktär hemmagjord.

Det varnas för björnar, vilda åsnor, traktorer, brandbilar och annat som finns efter vägarna. Det som det verkligen borde varnas för är den livsfarliga maten. ALLT innehåller grava mängder socker och kemikalier. Man måste läsa supernoga på allt i affären. Riven ost innehåller tex cellulosa. Keso innehåller massa skit. Trodde igen att jag hittat riktig Keso häromdagen men såklart den var fettreducerad och smakade skit.

Och mängden gravt överviktiga människor här är oroväckande iallafall för en Europé som inte är van vid varken maten eller andra saker. De matliknande föremålen som erbjuds efter vägarna är enbart skit. På riktigt. Färdigrätterna i kyldisken på truckstopen är friterade saker, macandcheese, poutine, gigantiska mackor och sötsaker. Lite frukt kostar skjortan. Restaurangerna erbjuder samma meny, friterat skit.

Vi har testat Chinarestauranger 4 gånger varav 3 var enbart dynga. Så vill man ha bra mat får man laga den själv och gå ut och äta när man väl är ledig. Typ.

Kosta på sig en rejäl köttbit med sallad på The Keg i Winnipeg eller en halvmeter ribs på Famous Daves. Det är dyrt men jättegott.

Förutom att man vill vara hälsosam och någorlunda normalviktig, vara smidigare än ett kylskåp och orka gå längre än 200 meter så vill man veta vad man äter, och det ska vara gott. Dessutom jobbar vi för ett åkeri som kör frukt och grönsaker och det känns bra att det fokuseras på att folk ska äta bra och alltså må bra. Ligger helt i linje med våra värderingar.

Oroväckande är att redan efter en dryg månad har både konditionen minskat och stelheten ökat. Mitt knä har börjat göra ont igen och jag fick träningsvärk igår efter en 40 minuters promenad. Inga bra tecken alls. Vi sitter och ligger still 23 timmar per dygn typ. Hur löser man detta? Det är svårt. Det finns tydligen gym på vissa truckstop det finns alltid möjlighet till promenader visst, men det är inte lätt att hitta tid och ork. När vi drar i handbromsen på ett mörkt truckstop på kvällen har man rätt svårt att hitta motivationen. Tips mottages tacksamt!

Jag har kläckt lite idéer till andra skojsigheter på truckstop. Drive-in-bio, bingo eller karaeoke, mobil tandläkare nagelsalong eller kotknackare, tipspromenad, barberare på plats, gåband framför tv och gratis vatten vore något va!!

Det som erbjuds till chaufförerna på truckstopen är sunkiga mörka kasinon, vidrig mat och en lounge med nedsuttna fåtöljer framför en tv. Så det mesta vore bättre.

Liggsår och vabblig midja känns inte lockande, får väl börja göra situps och knipövningar på golvet i hytten eller nåt. Eller plankan som gentlemannen Andre föreslog. Jag får nog precis plats raklång på golvet om jag har fötterna under växellådan.

Nu körde vi precis förbi en skylt som varnade för 7% lutning och skarpa kurvor så det är bäst jag håller i mig ett tag. Och när vi stannar om ca 3 timmar så SKA vi banne mig ta en promenad, eller hur älskling!!!

Tror ni det blev gjort… nix! Däremot bar det av med nytt PB i grenen ”1500 meter lösdrift med stulen kundvagn” när vi parkerade lastbilen en bit från Walmart och robbade kundvagnen ända fram till trucken och tillbaka igen. Så några hundra steg blev gårdagens motion, inte ens ett litet pass fribrottning blev det på kvällen utan möjligtvis räknas det stadigt anfall av fniss tillika motion av skrattmusklerna när kvällens senaste OS-gren uppenbarade sig.

Tilläggas bör att jag fick en present av min älskade man, och att han var minst sagt nöjd när han överlämnade den till mig; ett underställ av storlek pojke 10-12 år med motivet Sonic the Hedgehog vilkens snabba frisyr jag tydligen har på mornarna. Ja gudars skymning alltså… men åter till saken, när jag väl flippade av mig de lätt tighta kallingarna så blev ju nästa gren uppenbar; ”kast med liten y-front.”

Herregud den dagen jag kommer med i OS-kommittén alltså, det kommer generera århundradets tittarsuccé, när ytterligare spännande grenar man som trucker plågar sig igenom, vad sägs om ”Frivolt med liggsår” eller klassikern ”Låghalt tankning med hängröv”. En sak vet jag, att OS-ringarna kommer vara rosa, hasta la vista!!

2 kommentarer

  1. Återigen härligt nedplitade tankar med en rejäl dos humor! ja, det här med maten i detta jätteland ja…. Skulle ni tro mig om jag sade att övervikten bland amerikanerna har blivit betydligt bättre på de tjugo plus åren som jag bott här? Dock finns den ju nog fortfarande… Och maten ja… ni har det ju säkert inte så lätt att komma er till en massa andra ställen än truck stops och Walmart. Det är inte många affärer som låter stora fordon parkera vid sina affärer, speciellt inte över natten. Snabbmatsrestauranger som serverar lite nyttigare mat är det få om, men Subway finns ju överallt ( som ni ju känner till hemifrån) men en annan är Jimmy Johns. De serverar goda smörgåsar och har också en god variant utan bröd, med hela härligheten insvept i isbergssallad. Firehouse subs är ett liknande ställe, där inte allt är friterat på menyn. Om ni kommer er till en farmers market där det säljs lokalt odlade grönsaker och frukt får ni lite nyttigare mat och ofta säljs där också  European style breads och artisan breads.   Lite godare än bara det här vita brödet. Som ni har märkt har det amerikanska FDA ( vet inte hur det är
    i Kanada, men kan tänka mig att det inte är så väldigt annorlunda ändå.) inte alls lika strikta regler och bestämmelser som Norden/EU. Sök efter ‘oragnic’ varor i affärerna. Dyrare tyvärr, men hälsosammare. Hoppas detta gav er några idéer att prova i alla fall…. Lycka till på era fortsatta färder genom dessa stora länder!

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s