102. Ben, Jerry & lastbilsporr. Erika

🍎 Jag ångrade mig i samma sekund jag tittade, ni vet när man inser att det är något vidrigt man ser men ändå måste kolla igen!? Sekunden jag såg de halvfyllda plastflaskorna i diket fattade jag vad de innehöll. Gyllene som av bärnsten låg de där och glänste, bara det att den äppeljuiceliknande vätskan var inget annat än urin.

Så vidrigt, ur fler aspekter. Dels att lastbilschaufförerna här ens fattar det beslutet att ta en tomflaska, under körning, håller den i skrevet och tömma blåsan, för att sedan skruva på korken veva ner rutan och kasta ut den i diket. Noll rätt hittills.

Många är pressade av tiden och anser sig då inte hinna/vilja stanna. En del väljer att inte dricka det dom skulle behöva för att de inte hinner/vill stanna. Konsekvenserna av det vet ni ju själva, vätskebrist innebär trötthet, koncentrationsproblem, huvudvärk och dåsighet, inget av det är av positiv härkomst speciellt inte när man framför ett fordon av tyngre karaktär ofta och länge.

Men att likt Lloyd och Harry i min favoritfilm Dum & dummare fylla flaskor under färd är en idé som faller under kategorin skitdålig.

Apropå radarpar så är Ben & Jerry en annan favorit. Det episka tillika ytterst ödmjuka radarparet Mackan & Erika avgudar inte bara Lloyd & Harry, utan bådas glassfavorit är utan tvekan Glassarnas konung med smaken kakdeg, alltså rent kriminellt god!

Ketodieten som vi rätt ofta är slavar under, har ett fel (två om du frågar min käre hälft, och fel nummer två börjar på Ö och slutar på L) och den tillåter icke glass. Men trots det har vi typ 2-3 gånger i månaden onödigt överens om det kommande nästan dekadenta förfallet ordlöst tittat på varandra i affären och slitit upp ett par bägare ut frysboxen på väg till kassan. Heliga makaroner vilken njutning!! Helst ska den hinna smälta i rumstemperatur typ en halvtimme då blir upplevelsen optimal.

Någonstans har jag läst att det finns en Ben & Jerrys fabrik med all-you-can-eat glassbuffe, och dit måste vi! Och om det inte finns är det banne mig på tiden att det öppnas en dylik, eller hur!! Måste bara införskaffa en pall laktospiller innan vi kommer fram för annars innebär större volymer av mjölkprodukter en smärre katastrof för min mage, och då menar jag inte bara midjemåttet.

Måttet på den sistnämnda är för min del enkelt, så länge jag förblir cirkus hälften så stor som min man är jag nöjd.

Nu ska vi ju inte öka varken i vikt eller volym varken jag eller min make snarare tvärtom och det funkar bra med KETO/LCHF även fast vi kompletterar den stundtals med härligt gräddig glass.

Tyvärr innehåller både nämnda glass och andra godsaker, ja det mesta i livsmedelsbutiken faktiskt, onödigt mycket socker. Jag ber om ursäkt till Skånska sockerbetsodlare men min mening är bergfast, socker är icke bra för människan. Och i de mängder de inmundigas här borta är ren galenskap och ytterst hälsovådligt.

Tårtorna på bilden är jättefina, kyldiskarna i livsmedelsbutiken är fyllda av lockande sötsaker som rosa tårtor och massor av olika sorters cheesecake. Jag som har, eller har haft en sweethtooth av guds nåde har dock ingen längtan efter de översöta ofta kemikalieproppade produkterna, men en stöddig glass värd namnet ibland är en annan femma.

En last som inte innebär ökad midjevolym utan snarare minskad volym om vi snackar plånboken, är lastbilstillbehör. Jag veeeeet, det låter heeeeelt skruvat – vilket det högst troligt även är, speciellt för mig som likt ett slag i skallen plötsligt kollar och kommenterar snygga lastbilar vilket jag aldrig någonsin brytt mig om i hela mitt liv, men nu, helknäppt!!

Tillbehören till truckarna, till exempel kromdetaljer till fälgar , huvprydnader och annat tingel och tangel, kallas porr. Lastbilsporr. Extraljus, växelspaksknoppar och övrig in- och utredning finns i drivor på truckstopet, inte sällan hittar man dreglande chaffisar närgånget studera utbudet med vild blick.

Nu går även vi där i gångarna, likt vilken trucker vid namn Dick Moonshine som helst och stirrar på glittret. Det skulle svida rejält i plånkan om vi skulle skaffa det vi ”vill” så det får bli lite i taget, det som först skall införskaffas tydligen är två snyggare knoppar till ”handbromsarna” som i dagsläget är gul respektive röd i plast och som dessutom ger svårartad tumfraktur varje gång man stannar ekipaget och drar ut dem, så ett par hundra dollars kommer ryka på ett par dylika inom kort helt klart.

Första lönen dök in på kontot i fredags, och vi blev inte besvikna, övervägande del av den åkte bums in på sparkontot men kvar finns det cash både till förmån för Ben, Jerry och någon liten porrig detalj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s