98. Living the dream med piral och ozonhål. Erika

Living the dream? En varm doft slår emot oss när vi efter en dags körning med stela ben kliver ur lastbilen. 49 grader varmt och doften är en blandning av urin och diesel. Yummi liksom… Hundratals lastbilar och dess mer eller mindre kissnödiga förare som troligtvis heter något i stil med Dick Moonshine allihopa, lämnar oangenäma doftspår efter sig, asfalten ångar av värmen och kroppsvätskor. Skitäckligt. Dock är de flesta förarna gentlemen av rang och öppnar dörrar för mig, stannar, eller backar om man möts och det är trångt, ler o hälsar, trevligt så här långt.

Ca ett par procent av förarna är av honkön. En del mer maskulina än andra. Även fast en del av dem verkar stå och kissa så ser en del ut som random tjejer, med rena kläder smink och snygg frippa. En del ser inte ut riktigt så, eller doftar heller.

Hygienen är en smärre utmaning. Att befinna sig på rull de flesta av dygnets timmar utan tillgång till rinnande vatten och toa är inte bara. Som igår på en fullproppad parkering hade vi ett par hundra meter till dusch och toa. Kön till duscharna var lång så det fick bli en raggardusch med våtservetter i hytten innan läggdags. Man vill inte som tjej kissa brevid eller under en lastbil när den står på asfalt, skvätter jätteäckligt. På gräs med papper redo funkar i nödfall men helst på toan inne på Truckstopet, har hittills varit helt ok ”restrooms” där bara att det kan bli en bit att kuta från en ledig parkering, och att sen hitta tillbaka ska vi inte prata om.

Lastbilar överallt! Och jag har aldrig fått medalj varken i orientering eller andra insatser som kräver super-lokalsinne. Till min högt älskade men något onödigt brutalt ärlige och skadeglada humorbegåvade man’s djupa suckar men stora glädje. Bara för att jag ett par tre gånger gått åt fel håll när vi klivit ut genom en dörr… typ.

Fler speglar ska upp i hytten, det är ett som är säkert! Den enda som finns sitter på insidan av garderobsdörren superhögt upp – iallafall fall om man som jag är ca 3 äpplen hög- och man ser nada i den. Så att jag set ut som ett våldtaget penntroll i blåsväder (ytterligare ett Markusianskt uttryck) beror på avsaknaden av rekorderliga speglar sådetså! När jag vaknar på morgonen måste jag först klättra över min lite diskret kralliga man, glida ner i paltorna och sprinta bort till macken o slå en drill. Väl därinne när man tvättar händerna kikar man upp och får en smärre chock när man tittar oförberedd i spegeln på damernas.

Känner mig lätt urspårad och min annars hyfsat sunda fåfänga har fått sig en knäck. Tycker ändå jag har rationaliserat bort saker, använder inte smink, har klippt de långa naglarna, satt in spiral och sätter upp håret, har ingen lust att göra fler eftergifter, tvärtom.

När man tankar får man poäng som man kan använda som gratis duschar. Det är bra, fräscha duschar på de flesta ställen, och jag kan blåsa o fixa håret i hytten efteråt, till och med under körning sist. Att sitta på sängen bak o locka o spraya håret funkar bra för mig, ozonhålet och Markus astma. De sistnämnda svär och frodas över det ymniga moln av dry schampoo och hårspray som lägrar sig i hytten, men det är ett billigt pris för en nöjd fru kan jag tycka.

Det är ändå svårt att hålla sig helt ren, att borsta tänderna, raka benen eller klippa naglarna gör man inte i hytten. Och det är varmt att sitta still, man doftar inte hallontårta efter en lång dag, rätt långt ifrån. Och tvättberget. Det är hög tid att tvätta för ikeapåse modell mindre är full. Det är det gällande måttet på tvättberg nuförtiden. Så i morgon blir att leta på en tvättinrättning och även beta av sängkläderna. Vi har 2 uppsättningar av sistnämnda det får räcka av platsskäl.

Efter 8 dagar i hytten har vi nu lossat på 3 ”shitholes” enligt ovan nämnda make och hans (o)vana att sprida upplyftande uttryck omkring sig, speciellt i nöd och onödan. Dessa 3 ställen var små butiker inne i Winnipeg och det matchar icke sa Nicke med en dylik lång och jätteoböjbar trailer som vår. Men Markus är en stjärna på det mesta och som tur är även att ratta saker, en lastbil av rang både hit och dit, och efter ett antal okvädningsramsor så blev vi klara. Lördag em och vi är lediga till Måndag morgon. Har veckovila 36 timmar.

Vi ställde av trailern och tog in på ett hotell. Jisses va lyxig känsla att kunna duscha länge, i stort badrum och ha en superultraninjamegastor säng, säkert 180 bred! Nu är vi rena, nysovda med mera och ska uppgraderas till välklädda gottluktande individer för att träffa några vänner och frottera och på restaurang, så precis som Fantomen går ibland lastbilschaufförer omkring istan som vanliga människor. Så ja, vi lever drömmen!

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s