97. Flat earthners & solnedgång över Dodge City. Erika

Inte ens introt till ”Den onde den gode och den fule” fattades när vi i förrgår rullade in i Dodge City, Kansas när solens strålar färgade himlen rosa på kvällen. Min man, ”Supertruckern” nynnade glatt på ovan nämnda sång när vi, 35 snygga ton plus oss dunkade stadigt fram i 105 km/t efter en stöddig dag i lastflyttandets tjänst.

Det är 42 grader Celsius, det är måndag kväll och vi befinner oss i Phoenix, Arizona efter att ha kört i 4 dagar. 1/4 av vår första resa/trip är över efter ca 325 mil. En trip består ofta av lastning i södra Kanada, ned till södra USA, upp igen, ner igen och åter hem. Den ska ta ca 3 veckor. Nu kör vi havre ner men kan lika gärna vara torv (!). Hem till Kanada kan det bli grönsaker eller frukt.

Det är faschinerande att se hur landskapet ändras. Allt är såå stort, mäktigt! Från den platta prärien i södra Manitoba, Kanada, över gränsen till North och sedan South Dakota. Ingen större förändring förutom att majsfältet började. THE majsfält. Det sträckte sig genom Nebraska och halva Kansas. Kansas var skitplatt, så himla platt att man såg jorden böja sig. Att ”Flat earth rörelsen är så stor måste bero på att de inte varit i Kansas. Men majsfältet återigen, Tänk dig att köra genom ett majsfält, i 110 knyck, i 8 timmar, helt sjukt! Det mesta bli troligtvis djurfoder, och frukostflingor.

I New Mexico blev det bergigt. Riktigt cowboys o indianland med träbroar, klippor och äntligen i Arizona – kaktusar! Så coolt! Min käre man jublade oavbrutet hela dagen igår när han tjoade om Zeb Macahan och bröderna Cartwright, på riktigt det såg exakt likadant ut!

Dodge City förresten, har du läst din Lucky Luke så vet du att han och bröderna Dalton frekventerade just nämnda stad, brorsorna i form av rånare och sedermera fängelsekunder, och coola Luke som pistoldragare snabbare än sin egen skugga fångade Joe, William, Jack och Averell och placerade dem i finkan innan han vände ut från stan nynnande på ”Im a poor lonesome cowboy, a long way from home.”

Vi står på ett Truckstop i utkanten av stan. Det är fullt, hundratals lastbilar av olika modell och färg. Fullt av lika många unika truckers också. Vi blev utskällda av en truckerbrud på vägen hit, hon tyckte vi var i vägen. Hon måste ha kört om oss fast vi inte märkt det för när jag kom in på damtoan på truckstopet så var ringen uppfälld, lika dant imorse. Jisses va hårda truckerbrudarna är här, så de måste stå upp o kissa!

Imorgon tisdag klockan 10.00 ska vi lossa för att sedan styra kosan mot Kalifornien. Vi har kört genom 2 tidszoner så klockan är 20.00 här och 0500 nästa dag i Sverige, det gäller att hålla reda på tiden för det är alltid lokal tid som gäller på alla papper man får. Vi har köpt tre klockor som ska sättas upp någonstans i hytten. Nu ska vi gå en sväng, äta lite kvällsmat och sova efter en lång dag. Gonatt!

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s