93. En bra säng eller en fet grill? Erika

En grill fetare än sossarnas valfläsk, inget annat räknas! Eller? Verandorna här är inte lika stora som i Sverige. De svenska altantäcken stora som 4 allsvenska fotbollsplaner lyser med sin frånvaro men en stöddig grill är ett måste hos varje nordamerikan värd namnet. Bbq eller barbeque betyder grilla. Eller… grilla som en vanlig svennebanangrillning, nja, där ligger svensken i lä. Glöm de mellanmjölksfrusna fläskytterfileerna med grillkrydda och Felix pommes, glöm Hot dogs från Kumla, glöm det ihopstampade marinerade köttliknande föremålet benämnt flintastek, uäähhh! Här grillas det på riktigt!

Man börjar med att besöka den lokala köttboden för att få med sig en halv ko eller så hem. ”Grass fed” är ett måste om man vill ha glada kor på tallriken. Ett par tenderloin eller sirloin, veva ihop lite ”rub” och smäll igen locket på ditt monster till grill, låt det ryka och osa ner hela kvarteret, knäpp upp en kall öl, lägg upp de bootsbeklädda fötterna på bordet gjort av egenhugget timmer och vänta under skuggan av den svettindränkta cowboyhatten…

Redan på håll doftar det överljuvligt, man går upp fyra kilo bara att inhalera röken, och väl på tallriken spelar hela himlakören på dina smaklökar… yummi!!

I söndags avnjöt vi ett par gigantiska ribs som legat och myst på grillen halva förmiddagen. Sen bar det av till den halvstora närmaste staden Selkirk. Vi handlade lite på det lokala Walmart och åkte sen till Canadian tire. Kanadensiska motsvarigheten till Biltema, typ. Där hade dom grillar, på bilden ser ni ett exempel. Grabben jag är gift med är inte liten. Jo, eller njaa här i nordamerika är han banne mig inte uppseendeväckande stor heller. Uppseendeväckande ja, men inte stor som han upplevs i Sverige. Bakom grillarna på CT försvann han nästan. De är större än en svensk normalstor Polarhusvagn banne mig.

De hade massor av roliga saker där, saker som kan vara bra i en lastbilshytt inom kort. En grill påstår den ena av oss – gissa vem, och en vettig madrass till sängen den andra. Allt man vill ha får inte plats i hytten, men visst en liten grill är väl trevligt men en bra säng ett måste, iofs så får vi plats att sova i en random grill här så vi får väl se.

Häromdagen köpte vi en ny mobil. En iphone x blablabla. Vi behövde en ny gemensam telefon som fungerar både i USA och Kanada, och världens bästa Patrik köpte den åt oss när han var i staterna häromsistens. Jag har en enligt M- obehaglig förmåga att komma onödigt bra överens med Markus polare, så givetvis införskaffade Patrik ett gulligt rosaglittrande fodral till den lilla luren till Ms gnissel.

Jag ser fram emot att stanna på ett truckstop och plocka fram grillen och få lite god ordentlig mat, men ser också fram emot att sova gott i hytten, så om M gör som han lovat så blir det inte bara pelargoner i hytten utan också både grill och en bra säng!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s