89.Att böja en myndighet. Markus

Det är en fullständig omöjlighet. Jag vet det, troligtvis du också men tamig fan att dom ska lära sig. Jag lägger ut konversationen mellan mig och min favoritmyndighet. Dessa bombhotade jag för några år sen då jag ” visst råkade falla mellan stolarna” och blev körkortslös i tre veckor. Dom tog mitt körkort och skulle fixa det i rappet pga orsak vilket fantastiskt nog renderade i att jag, efter tre veckor, fick ett körkortstillstånd och fick lov att övningsköra med lastbil och släp. Behöver jag berätta att toppackningen gick, jag bombhotade TS och 9 minuter senare hade jag mitt körkort. Bevisligen fungerar det. Jag vill passa på att tacka en viss vacker ung dam som jag har det stora nöjet att känna och tycker väldigt mycket om som har hjälpt mig att flytta till Transportstyrelsens lokaler i Örebro. Nu får ni allt från början en gång till.

Ämne :EMIGRERING

From: mackanerika@yahoo.com
Hej Transportstyrelsen.
Mitt namn är Markus Nilsson och jag har fått ett brev från er. I det brevet står det att ni har fått, helt korrekta uppgifter, reda på av Skatteverket att jag har flyttat utomlands. Numera bor jag med min hustru, som också har flyttat med mig, i det stora landet Kanada som ligger andra sidan Atlanten strax norr om Amerikas förenta stater vilket är skitsvårt att missa för Kanada är till ytan världens näst största land. Nåväl, nog med geografilektioner och åter till ert brev.
I brevet står det att citat: Utlandsadresser registreras inte i vägtrafikregistret :slut citat.Detta finner jag högst märkligt men det kan jag ju strunta i MEN då kommer vi till andra delen. nu citerar jag inte utan förklarar vad där står. I brevet talar ni om att om inget ändring sker till en c/o adress kommer ni att skicka brev till mig på min gamla adress där, för att förtydliga, jag inte bor längre för jag numera bor ca 7000 kilometer västerut . Jag har ingen som jag kan eller vill skriva min c/o adress till i Sverige då jag vill ha min post till min brevlåda i Kanada för det är där jag bor.

Enligt Wikipedia ( det duger i detta tillfälle som källa) betyder att emigrera följande:Emigration (lat. emigratio ‘utvandring’, av emigro ‘utvandra’), utvandring. Att lämna ett land, en plats eller område för en lång tid framåt.

Detta är på pricken och exakt vad min hustru och jag har gjort. För att förtydliga vad jag menar med detta mejl vill jag följande:Att ni skickar ALL post som är adresserad till mig eller min hustru till vår kanadensiska adress och inte till en adress där vi inte längre bor. 
Jag är fullkomligt säker på att detta går att lösa då ALLA andra myndigheter i Sverige klarat av detta och vi till och med fått brev ( papper) via den sk snigelposten från Skatteverket till vår brevlåda i det stora landet Kanada ( inte Rumänien).
Ser fram emot svar
Med inte fullt så vänliga hälsningarMarkus Nilsson

Svar på detta kom strax efter:

Den måndag, augusti 19, 2019, 5:53 fm, skrev vagtrafik@transportstyrelsen.se:

Hej!

Tack för ditt mejl.

Endast svenska adresser kan registreras i vägtrafikregistret.  Bakgrunden till det är bl.a. att EU inte förespråkar möjligheten till utländska adresser i respektive lands fordonsregister. Boende i ett land ska inte kunna tillgogogöra sig skatteförmåner i ett annat närliggande land genom att ha sitt fordon registrerat där.

Ingen av er står registrerad som ägare till fordon i Sverige, så i dagsläget skulle utskick från oss kunna handla om era körkort.

Om ni inte har någon släkting eller vän som ni kan anmäla att ni vill ha c/o-adress till för eventuella utskick bör ni kanske höra er för med Postnord om eftersändning kan finnas som alternativ?

Så länge vi inte får någon annan information från er kvarstår, som framgick i brevet, den senaste adressinformationen från folkbokföringen i vägtrafikregistret.

Med vänlig hälsning 

Korkad handläggare nr 1
Handläggare 

Fordonsinformation

Transportstyrelsen  
701 81 Örebro  
transportstyrelsen.se 
Telefon: 0771-503 503 
Fax: 019-26 07 52

Nu är ju jag, som du kära läsare, säkert förstår inte helt nöjd varvid mitt svar blir följande:

Ämne :Sv: Adressändring Ä20190815-03072

From: mackanerika@yahoo.com
Hej igen Transportstyrelsen. Ja fy bubblan om ni skulle gå miste om några skattekronor, det går ju inte för sig. Vad jag tycker är lite anmärkningsvärt är att det är Skatteverket som har hand om skatter och inte ni. Att ha en eftersändning hos Postnord kostar 3200:- per år och det vet vi ju alla att Postnords leveranssäkerhet ligger väl strax  ovan deras VDs IQ, dvs ungefär strax under ingenting. Det är faktiskt inget alternativ eftersom det är 1, sinnessjukt dyrt per brev skickat av er 2, otroligt ineffektivt 3, fyller ingen som helst funktion då ni helt enkelt bara ändrar adressen såsom ALLA andra myndigheter har gjort. Att ni kan bestämma er för att, trots att jag talat om min nya adress, inte godta min legala adressändring utan att skicka det till de nya hyresgästerna på min gamla adress är ju rena rama egenmäktigt förfarande eller något annat högutbildat, interlektuellt ord.  Hur skulle det funka om Skatteverket gjorde likadant?
Satfläsk vad ineffektivt det hade blivit och snacka inte om Postnords fortsatta, utökade inkompetens att lyckas leverera rätt brev i rätt brevlåda. Mellan dig och mig finns det en anledning varför vi har emigrerat och just denna diskussion vi har nu är en stor del av det. Min hustru och jag har emigrerat och kommer inte tillbaka. Vi kommer även att ansöka om Kanadensiskt medborgarskap i framtiden för att vara helt säkra på att vi inte behöver betala skatt till era löner men det tar upp till 7 år så fram tills dess skulle vi vara jätteglada om ni skulle lyckas skicka vår post till rätt adress. Eftersom jag, tro det eller inte, inte är dummare än att jag begriper att ni inte kommer att ändra er så ser jag bara en lösning. Jag ändrar min c/o till er så skickar ni bara min post till rätt adress sen. Deal? Eller nej vad dum jag är, så blir det eftersom det är nivån vi lagt våra beslut på du och jag. Ha en underbar dagMvhMarkus Nilsson c/oTransportstyrelsen701 81 Örebro
PS. Faktiskt har både jag och min fru blivit av med våra svenska körkort så kan ni, mot en rundlig summa såklart, skicka nya körkort till Kanada. DS

Här kommer den vackra Närkingska damen in och räddar min dag. Kan ni förstå hur det känns för det inkompetenta personalen att mötas av denna lapp på morgonen? OBS bilden är absolut inte fotoshoppad.

Nu kan tillockmed jag förstå att denna sk människa på Transportstyrelsen lackade till och skickar ett svar som följer:

Hej!

Som min kollega tidigare svarat så skickar vi ingen post till utlandet.

Med vänlig hälsning 

Korkad handläggare nr 2 
Handläggare 

Fordonsinformation

Transportstyrelsen   
701 81 Örebro  
transportstyrelsen.se 
Telefon: 0771-503 503 
Fax: 019-26 07 52

Nu är det min tur att lacka till på riktigt så jag svarar:

Hej. 
Då skickar ni absolut ingen post till mig heller eftersom jag inte har någon adress kvar i Sverige och det finns nya hyresgäster på min gamla adress. Hur svårt kan det vara att förstå? Detta vill jag ha ett kvitto på att ni har förstått och tagit emot. 
Markus

Detta har, självklart, inte svarats på. Nästa drag är att få fram ett mail där dom ska skicka våra förlorade körkort, vilket är sant. Både jag och Erika har förlorat våra körkort på heder och samvete. Nästa drag är att skaffa en bil i Sverige, någon som är intresserad av att vara med och kolla hur det går?

Måtte jävulen ta alla myndigheter som han sa i Sällskapsresan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s