86. Snigelspår av en fet whiteboardtavla. Erika

🧭 Kan det bli sexigare än en snygg Exelfil, eller en radda prydliga välsorterade pärmar, eller en tom mejlkorg? Njoo det som börjar på M och slutar på -arkus är överst på min och resten av ledamoterna i Starrföreningens lista över heta hunkar.

Men ordning och reda på papper är najs. Och eftersom den här damen är en kalenderbitare av rang så har jag redan beställt en 2020 års kalender att fylla på min rosa filofax med. Mycket riktigt gissade jag rätt att den skulle landa först ut i vår postbox på McPhillips Street i Winnipeg. Vet inte hur jag skulle klara mig utan en papperskalender anno 1900tal! nääää men mitt liv hade varit lättare //Markus

Ha ha älskling, jag vet att du uppskattar att jag håller koll på saker och ting, och min kalender är banne mig värd sin vikt i om inte guld så iallafall nära på. Hur skulle vi (läs Du) annars hålla reda på allt från flygtider, körlektioner och födelsedagar, hur många dagar vi varit i Kanada, vad vi gjort och inte gjort, osv osv!?

Häromdagen blev det nästan snigelspår i den typiskt nordamerikanska obligatoriska heltäckningsmattan när vi besökte huvudkontoret och till min stora glädje och mentalt dregglande hjärna, ett paradis av inrutade whiteboardtavlor!!

Tänk dig vita blanka tavlor stora som ladugårdsdörrar, fyllda med rutor, siffror och olika parametrar!! Fullt av digram och namn i olika färger, veckodagar och månader, alltså älskling, om du tycker mina checklistor, postitlappar och kalender är jobbig så smaka på detta!! Att ha koll på vad man ska göra, när och hur är underbart, att få bocka av när det är gjort och se hur det gick är fantastiskt! Helt i min smak alltså.

Så när jag med tindrande ögon klev runt på kontoret så tog min käre man upp vår (min) ena pärm ur den medhavda väskan och räckte över till mig. Jo vi hade ju några kvitton att redovisa för vår närmsta chef, och när jag i min tur slog upp pärmen med sorterade och uppmärkta kvitton, konterade och klara ja då stod ögonen på nämnde chef rakt ut och hans leende tog en hambo i nacken där mungiporna möttes.

Hans uttryck var i stil med min svägerska Sannes, när hon i vårt första möte förra våren just frågat mig om mitt jobb och jag svarat ”Trädgårdsmästare.”

”WOOOW!!”

Alltid kul att impa på folk men när någon vill typ ligga med ens pärm är ju alltimehigh liksom.

Inte bara drinkarna här är stora som en ordinär skånsk bonnanäve utan även kaffemuggarna, svordomsförrådet och åkrarna ibland annat. Ett härligt land på många sätt och vis, bättre än Sverige på flera sätt men ett antal år efter på gott och ont. Supertrevliga människor även här, men maten och husen är godare och snyggare i Svedala, ölen och kaffet med. En härlig helg är snart tillända och dagarna inhysta i detta hus är snart över även om vi trivs. Nu ska jag sortera in lite fler kvitton, mors!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s