85. Pax vobiscum. Markus

Helt fantastiskt!! Ultrasuperduper!! Jag kan inte understryka hur fantastiskt glad jag är att Erika och jag har flyttat från Sverige. Jag vet att politiker runt om vår glob inte är kloka i huvudet men dom är lite extra korkade i Sverige. Jag vet att myndighetstjänstemän runtom vår jordglob är totalt förvirrade, lata och saknar sunt förnuft men i Sverige är dom än mer förvirrade, lata och har inte bara tappat sitt sunda förnuft utan med vett och vilja släpat ut stackaren ( förnuftet) på gatan och helt enkelt arkebuserat henne. Jag fick ett brev från Transportstyrelsen som jag lägger in här under. Jag trodde en lång stund att dom skämtade med mig för att sen ändra mig lite till att någon av mina kompisar trixat lite men ack nä. Dom är såhär galna!!

Eftersom det inte är lönt att bli förbannad måste man ju faktiskt fnissa men det blir lite dubbelt för man blir förbannad ändå. Nåväl, i talande stund har jag precis skickat ett lite lätt sarkastiskt mail till Transportstyrelsen och förklarat var jag bor. Här kommer mitt mail.

Hej Transportstyrelsen.

Mitt namn är Markus Nilsson och jag har fått ett brev från er. I det brevet står det att ni har fått, helt korrekta uppgifter, reda på av Skatteverket att jag har flyttat utomlands. Numera bor jag med min hustru, som också har flyttat med mig, i det stora landet Kanada som ligger andra sidan Atlanten strax norr om Amerikas förenta stater vilket är skitsvårt att missa för Kanada är till ytan världens näst största land. Nåväl, nog med geografilektioner och åter till ert brev.
I brevet står det att citat: Utlandsadresser registreras inte i vägtrafikregistret :slut citat.

Detta finner jag högst märkligt men det kan jag ju strunta i MEN då kommer vi till andra delen. nu citerar jag inte utan förklarar vad där står. I brevet talar ni om att om inget ändring sker till en c/o adress kommer ni att skicka brev till mig på min gamla adress där, för att förtydliga, jag inte bor längre för jag numera bor ca 7000 kilometer västerut . Jag har ingen som jag kan eller vill skriva min c/o adress till i Sverige då jag vill ha min post till min brevlåda i Kanada för det är där jag bor.

Enligt Wikipedia ( det duger i detta tillfälle som källa) betyder att emigrera följande: Emigration (lat. emigratio ‘utvandring’, av emigro ‘utvandra’), utvandring. Att lämna ett land, en plats eller område för en lång tid framåt.

Detta är på pricken och exakt vad min hustru och jag har gjort. För att förtydliga vad jag menar med detta mejl vill jag följande: Att ni skickar ALL post som är adresserad till mig eller min hustru till vår kanadensiska adress och inte till en adress där vi inte längre bor.
Jag är fullkomligt säker på att detta går att lösa då ALLA andra myndigheter i Sverige klarat av detta och vi till och med fått brev ( papper) via den sk snigelposten från Skatteverket till vår brevlåda i det stora landet Kanada ( inte Rumänien).
Ser fram emot svar
Med inte fullt så vänliga hälsningar

Markus Nilsson

På detta mail har jag fått ett kvitto på att det är emottaget och fått ett ärendenummer. Det ska bli högst intressant att se vad den ( jag är helt säker på att denna sk människa är helt panndö) tjänsteman på Transportstyrelsen svarar. Erika knäckte tidernas idé vilket kommer att skickas som svar om dom kvarstår vid sitt beslut.

Okej kära Transportstyrelsen, jag ändrar min adress till c/o. Adressen är följande:

Markus Nilsson c/o

Transportstyrelsen

701 96 Örebro

Vi börjar där.

Guds frid var med er för jag behöver den iallafall.

2 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s