82. Ayyy, vilka wacko vägskyltar!! Erika

Senaste veckan har vi tränat lässet inför uppkörningen Class 1. Alltså lastbil med tungt släp. Men i det ingår också rätten att köra alla möjliga fordon, t ex ambulans, brandbil, taxi, buss med mera. Det enda som är separat sedan är motorcykel. Känner jag M rätt sveper han ihop det snart också, bara för att få full pott på körkortet.

Innan vi gjorde uppkörningen för Class 5, bil, så fick vi ”surrender our licences”. Det betyder att vi, 1 timme innan körprovet lämnade in våra svenska körkort och således stod utan under ett par timmar. Mitt körkort som jag haft i nästan 30 år, jag kommer ihåg dagen då jag hämtade ut det som en av de bästa i mitt liv. Att få sätta sig i den vita Volvo amazonen och köra vart jag ville – ensam! Den totala friheten!

Det kändes inte alls bra att lämna ifrån sig det och se det klippas sönder. Om jag inte klarade följande uppkörning skulle jag alltså vara körkortslös i minst ett par veckor innan man fick köra upp igen, läskigt minst sagt.

Nu gick det ju bra för båda två, och vi kunde glatt knalla ut från MPI med en liten papperslapp som vi fick köra med i väntan på ett riktigt.

Det är många vägskyltar som är någorlunda lika de svenska. Men också många rätt annorlunda.

”Liggande barn’ till exempel. Här varnas det inte för lekande rörliga barn, nejdå de nordamerikanska ynglen orkar inte leka utan om de mot förmodan går ut, ligger de på gatan.

”Gångare upp och ner” Akta dig för folk som går på huvudet, är nog mer symboliskt efter att de släppt brasset fritt här antar jag.

”Look listen live. En bra skylt framför oövervakade järnvägsspår, smart att de målat den på trottoaren för gamnackegenerationens chanser att se den ökar med ett par promille om skylten är i ögonhöjd med deras högt beloved smartphone.

”Varning för nedfallande avbrutna spadar” Passerar man under elledningar så får man se upp, eller ha hjälm.

På parkeringar utanför exempelvis Walmart återfinns denna juvel. Beklagligt nog är dessa platser nästan alltid lediga, och förklaringen är enkel men tragisk, föräldrar har oftast inga små barn här, en vanlig 3-åring här väger mer än mig.

Sen är det generellt högst frireligiöst här, det kryllar av stora Jesus-skyltar längs vägarna, och abortmotståndarnas högst osunda åsikter smygs in till höger och vänster. Skyltar med söta bebisar och ”Life” till exempel, eller det lokala fotbollslagets loga med en söt bebis och ” care for life”.

En annan högst obehaglig skylt inte bara i North end, Winnipeg är en med en bebis med texten, ”dont drink alkohol when you are pregnant.”

Så håll tillgodo med denna rapport från landet med wacko vägskyltar, sen att de ytterst trevliga Kanadickerna strösslar varje mening med ett ”ayy” är enbart charmigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s