81. Secure, no damage, no leaks. Markus

Jag visste, tro det eller inte, att gräset inte alltid är grönare på andra sidan. Trots mitt avgrundsdjupa förakt till svenska myndigheter och deras totala inkompetens så har Kanada sina svagheter. Vi börjar med att i alla länder finns det byråkrater som inte fyller någon som helst funktion och här kommer ett fantastiskt exempel. Inför VARJE resa med lastbil, VARJE dag, SKALL du testa dina luftbromsar och göra en s.k Pre-trip. Jag kan inte gå in på detaljer på vad det innebär men låt mig säga såhär, Pre-trip tar ca 20 minuter och luffttbromsar ca 35-40 minuter att genomföra. En Pre-trip innebär att du kollar VARENDA detalj på ditt ekipage och du skall på ditt test högt orera på varenda detalj att den sitter fast, inte har några skador och att den inte läcker och eller är korrekt monterad och inte skev eller sprucken. Vi börjar här.

Detta gör varje chaffis när han/ hon pinkar, går på lunch, slutar för dagen eller när behov finns. Det betyder att du kan ditt ekipage och varje gång du går förbi kollar du så lasten sitter fast, att det inte läcker under och man fluktar på däcken, innan man startar kollar man olja och vätskor, ja jag tror du fattar poängen. Det kommer med sunt förnuft liksom. Jag tror faktiskt inte att ens en riktigt korkad byråkrat kollar hur vassa hans pennor är inför varje arbetsdag och hur mycket av suddgummit som är uppslitet, hur hans stol är justerad efter hans/ hennes kropp och om kontorsfönstren har sprickor, stenskott eller fågelbajs. Det bara görs.

Summan av detta blir att många säger: – Jamen det är ju bara att lära sig det så är ju saken klar. Självklart kan man göra så, jag MÅSTE göra så MEN fattar ni hur mycket tid och resurser detta kostar bara för att någon som inte har en blekaste aning om vad dom snackar om ska ha sin byråkratiska vilja igenom? I just detta fallet är resultatet att en körlektion som är ca 4 timmar står en lastbil/ elev på hög tomgång i ca 2-2,5 timmar för att lära sig detta. Summan av alla ton koldioxid, noxpartiklar, sotpartiklar och annat skit en motor trots allt spyr ur sig orkar jag inte ens räkna på men det blir en satans massa fisande kossor iallafall. DÄR har ni mitt problem. Att någon som inte har en aning om vad som är viktigt dikterar regler och lagar om saker och ting dom inte vet ett skit om och slösar andra människors tid och pengar och är tillräckligt arroganta att faktiskt ta hutlöst betalt i form av skatter och avgifter. Jag tycker i de flesta fall, inte alla, att dessa så kallade samhällets stöttepelare faktiskt skulle ta och hoppa ur sin sandlåda, släppa sin hink och spade och pröva ett riktigt jobb några år så dom har lite verklighetsförankring innan beslut tas. Min käre byråkrat på MPI, när jag skulle lämna in mitt körkort, är ett lysande exempel på någon som är ett totalt slöseri med luft och utrymme ( se inlägg nr 77).

Jag har det ganska lätt för mig när det kommer till att lära sig saker, har jag ett intresse för det som avhandlas behöver jag knappt anteckna, det liksom bara fastnar. Den dåliga sidan av detta är att om jag inte har något intresse blir hela hjärnan som teflon, inget fastnar om man inte bränner in det. Det osar bränt och stekpannan är kass efteråt. Att lära sig något som du MÅSTE kunna för att sen ALDRIG använda är för mig slöseri med tid men eftersom dessa jävla luddhjärnor bestämmer MÅSTE jag plocka fram stekpannan, slå på spisplattan på högsta fart och bränna in det istället för att lägga viktig tid på att hantera ett ekipage som jag inte är van vid. Man måste bara älska byråkrater för gör man inte det är risken oerhört stor att man börjar fäkta med jättefarligt saker och det är ju sällan bra.

Vi kan byta jobb ett tag, mina kära byråkrater och jag, jag är i skriande behov av en välbetald semester. Hade en riktig chaufför gjort en Pre-tripinstuktion hade den inte ens nästan sett ut som den gör idag men hade garanterat varit mycket mer säker och dessutom logisk.

Nu ska jag knalla vidare för att plocka fram stekpannan och slå på spisplattan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s