80. Vinterpäls & fluff. Erika

🤽‍♀️ E-coli och baddräkter från 1800-talet, vitt skräp och veckogammal urin. På badständerna runtomkring Winnipeg kan man göra diverse mer eller mindre angenäma bekantskaper.

Häromdagen befann vi oss mitt i morsvarigheten till det svenska Jönköping. Steinbach. Där var det förbjudet tills nyligen att sälja alkohol. Där har Mennoniterna ett starkt fäste och man kan skåda farmors gardiner i klänningform toppat av kreativa hucklen och hårknutar a la sträng lärarinnetyp kring förra sekelskiftet.

Hutteriter eller Mennoniter, Amishfolket etc är ungefär samma sak, de lever i kolonier med gemensamt ägande, gifter sig med varandra och tror inte på vapen t ex.

Bor man granne med en dylik koloni kan man säkert som Amen innanför nämnda staket, räkna med att medlemmarna gärna trafikerar din tomt om kvällskvisten och där intager olika mängd av alkohol i skenet av din bonfire.

Men jösses holy onions vad de är duktiga på att odla, och de har fattat det här med självhushållning! De har marknad ibland, så då får man passa på att köpa fina ägg och lökar stora som Jaffa-apelsinerna till jul ni vet.

Inte vet jag om det beror på den oerhört stränga vintern här i krokarna, eller nordamerikanernas Gudsdyrkan – och då menar jag bibelns Gud och inte deras andra Gudar i form av socker, droger, diverse skärmar och skräpmat – men baddräktsmodet här lämnar rätt mycket övrigt att önska. En sedvanlig bikini, som jag har på bilden över/under lite nykärt fluff, är lika ovanlig som skivbromsar på en Amerikansk lastbil. En teori är att vinterpälsen så att säga sitter kvar året runt, även på den korta men varma sommaren, och därför behöver täckas över av ett baddräktsliknande föremål. Tänk ett linne, och en kort kjol som baddräkt, att få snygg bränna är icke att tänka på isåfall.

Klientelet på badstränderna vi besökt har – oavsett om de skulle benämnas som vitt skräp eller annat, har tydligen ytterst ofräscht ofog för sig. Inte nog med deras badklädesstil, deras kroppar avger saker i vattnet skitiga nog att döda en hel kontinent. Så välj att ta en kallsup någonannanstans om du inte vill åka på en schysst magsjuka.

Eftersom vi bor 350 mil från havet så är det dessa små sjöar med tilkhörande stränder vi har att välja på om vi absolut vill svalka våra kroppar utvärtes. Om några veckor blir det lättare, att bada i Californien en ledig dag blir allt annat än jobbigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s