79. Men pocenten då? Erika

🔥 Fireball. Är gott. Och faktiskt tillverkad här i Kanada. Whiskey med kanel i, bränner fint i strupen. I Sverige kostar en liten plunta (500ml?) ca 200 spänn. Här köpte vi en 1750 ml för 300 Sek!Generellt verkar folk dricka mer här till vardags än i Sverige. Och röka gräs. Luddiga människor höga på socker och droger ofta beroende av medicinindustrin är de perfekta medborgarna tydligen.

Jag har ingen koll på arbetslösheten i Kanada men överallt man kommer finns det personal. I biltvätten, cafeet, butiken och på mackarna. Betydligt fler än i Sverige. Så rimligtvis borde det vara billigare att anställa här. Det är iallafall betydligt lättare att göra sig av med personal. Man kan sparka någon på stående fot. Det är också lägre inkomstskatt, ca 26%. Det ska bli intressant att lära sig mer om systemet.

Man köper alkohol på den lokala lilla butiken. Eller i speciella ölbutiker som skyltar med ” Cold beer”. ❄🍺

Eller ”öl”. Nu är ju inte jag någon expert på nämnda maltdryck precis även om jag på 90-talet gick en ölkännarkurs med beröm godkänt. Öl är inte en favorit hos den här damen. Men maken, som har lång erfarenhet av denna gyllene dryck kan uttala sig med gott samvete. Ja annars också som ni vet. Om den ölliknande drycken här utbrister han enbart i nedlåtande uttryck. ” Mest vatten, bara blask”, osv.

Något som lilla tanten på Tempo här i byn sa till mig senast, eller Garson Grocery store, ” darling, this taste dangerously like strawberry icecream, try it!” Angående jordgubbsvarianten och tillika tiopoängaren av Baileys dom tillfälligt hade på hyllan. Givetvis greppade jag en ljuvligt rosa pava och såg fram emot många kaffestunder med en liten rosa som sällskap.

Ack, vad man bedrog sig! Jag hann knappt hälla upp en liten söt knapp till mig och hyresvärdinnan häromdagen, när Markus med BFFen Patrik absoluuuut skulle smaka ”käringadrickat”. De hann knappt svälja innan de skyndsamt fyllde på glasen igen. Inom en timma var flaskan slut. Jag hade då med våld, tvingat till mig en påfyllning av den ytterst ljuva drycken. Att herrarna två hade svårtartat hårvärk dagen efter skyllde de givetvis på den rara rosa drycken och inte alls på den tomma 75an rom och de 20-talet tomma ”öl”burkarna på bordet på verandan. Bra då kanske de låter bli den nya oöppnade rosa flaskan som jag försökt gömma i kylen nästa gång då!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s