76. Rosa hårfön & people of Walmart. Erika

😱 Walmart. Vad kan jämföras med denna butik i Sverige? En lågprisstormarknad med prylar, kläder, mat där en del av deras kunder är some special snowflakes minst sagt.

Så vi passade in rätt bra, eller kände oss rätt normala i våra t-shirts, shorts och träskor för min del. Tydligen är klädkoden hos kunderna osedvanligt kreativ så att säga. Ballerinakjol, nätbrynja och läppstift på en vithårig herre på permobil är inte helt otippat att se. Gudars skymning, så ifall vi skulle glida in i våra Borat-baddräkter skulle ingen höja på ögonbrynen? Nästan värt att testa… nästan.

Nåväl, det blev en rosa hårfön och ett par badbrallor åt M, inga problem att hitta rätt storlek här iaf.

En stor liknande affärskedja är Superstore. Bra utbud,bra priser. Ifall man gillar tillsatser och tillkommande taxes vill säga. Mejerivarorna är skit, 99% innehåller tillsatser. Vi hittade efter mycket letande häromdagen grekiskt yoghurt utan varken socker eller andra tillsatser, halleluja! Sedan när man ska betala så läggs det på skatt, 13%, vid kassan, så första gångerna man handlade blev man inte så positivt överraskad när summan blev rätt mycket högre än vad man räknat med.

Likadant på restaurang. Dricks är standard, det ska läggas på 15% oavsett service nästan. Som svensk svider det i plånboken att dricksa en hundring eller mer för en middag, men som sagt ”tip” är bara att vänja sig vid, det gäller liknande även i USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s