74. Holy Moly! Nya svärord & snusfri karl. Erika

Alla som känner mig vet att jag kan svära som en borstbindare. Eller kanske snarare som en borstbindares farmors syrra som är nunna.

Mitt svärordsförråd är fyllt av svavelosande uttryck som till exempel: ”Jäsingen!” Eller ”Skit också!” Är jag riktigt upprörd kan jag slå till med ett ”Helskotta!”.

Min käre man är däremot en riktig dängare i att nyttja kraftuttryck. Han bjuder på ett varierande utbud i samtliga meningar han kläcker ur sig. Och det är inte helt o-många vill jag lova!) Han strösslar helt ogenerat diverse grova ord omkring sig till mina stackars örons förskräckelse.

I ett nytt land ligger hela boken oskriven, kan vara en fördel av mindre eller större mått beroende på om och isåfall hur mycket man vill passa på att ändra sig. Jag försöker lära mig några nya ”svärord” i min kaliber, medans M obegränsat klämmer in ordet f**k! Ett oräknerligt antal gånger i timmen. Speciellt under hans numera snusfria tillvaro.

Jag är oerhört stolt över dig älskling. 10 dagar utan snus, och dina prillor var som Åsa-Nisses sammanlagda årsinköp av snus – och du kan bete dig som folk, till och med le vissa dagar! När du upptäckte att en liten sketen dosa, ja typ en halv svensk, kostade 230 SEK då var du vuxen nog att säga nej. All cred till dig! Det gick åt lite Nikotintuggummi i början, och vanliga tuggummin, sista dagarna ser det ut som en råtta knaprat på hushållspappersrullen eftersom du tryckt upp pappersbitar under läppen, ofta åtföljt av ett gulligt leende, snacka om napp-substitut!

Jag ger dig ett löfte här och nu, om du slutar snusa för gott, så kan du köpa dig vilken Dodge RAM som helst – när som helst, som belöning, deal?? Jag älskar dig, och du gör detta jättebra, mycket bättre än vad jag kunde hoppas, och du vet vad jag säger, du är myyyyyyycket snyggare utan snus under läppen darling! Eller som vår chef Randy också uttrycker det, ”She doesnt want to kiss an ashtray!”.

Apropå svärordsliknande ord, så funderar jag på att rakt av översätta mina kraftuttryck; så om jag slår mig på tummen framöver så kommer det ett: ”RAILWAY!!!” ur min mun, eller vad sägs om ”POOOOH!”. Troligtvis kommer det slinka ur ett och annat ”Darn!” eller ”Holy Moly!” också vad det lider, speciellt när RAMens räkningar dimper ned som en bomb och sopar rent kontot, men det är han värd min prins.

2 kommentarer

  1. Mmm det är sånt där man inte tänker på 😊
    Och att sluta snusa är en bedrift som måste belönas med en Dodge!!har försökt till och från i 20år …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s