73. VM i skräpmat. Erika

🍔 Tim Hortons, Wendys & McDonalds, Dennys, Starbucks and so on. Kedjor med skit. Ja, man blir idiotförklarad om man insisterar på att INTE få pommes eller dressing. Och ALLT innehåller socker. Tillochmed i matvaruaffären får man vara på sin vakt.

Vi köpte Keso, trodde vi. Hur många tillsatser som helst i den, bl a socker! Riktigt smör är inte heller lätt att få tag på. Det är margarin som är Kanadickernas grej. Nationalrätten ska vi inte tala om, ”Poutine.” Det är en smörja bestående av pommes frites, ett gäng islängda ostkuber översköljda av en seg brun sås. Yummi! NOT! M var ju tvungen att testa men efter 2 tuggor grimaserade han och puttade möget åt sidan.

Vill man ha drickbart kaffe åker man till Tim Hortons. Något annat kan man inte köpa där, utbudet är munkar, pommes, fler munkar. Ok priser faktiskt, en small black coffee kostar ca 1 dollar, dvs ca 7 kr.

Till min stora glädje hittade vi blåbär och jordgubbar på Superstore häromdagen. I Sverige kostar en liten platt ask med typ 50 blåbär ca 40 spänn. Här fick vi 1 kg prima Kanadensiska för 35 spänn. Rörde man i ett gäng i ”keson” så var den iaf ätbar.

Vi har tillgång till ett riktigt kök inkl en veranda med stöddig grill. Så visst har vi ätit mycket ute nu i början. Många rejäla köttbitar – med sallad – har det blivit men nu ska vi börja laga mat själva, det blir minst lika gott, min egen kock fixar det mesta.

I söndags rullades det swiiidish miiitballs här i köket. Vi bjöd hyresvärdinnan på en rejäl söndagsmiddag som var mycket uppskattad. Dock var vi tvungna att besöka IKEA och inhandla lingonsylt först, till Ms jubel och gamma. Efter det fick vi guidad tur i omgivningarna i den 32-gradiga härliga sommaren.

Vår hyresdam visade oss runt, bl a till sina föräldrars farm. Även om Winnipeg och provinsen Manitoba är känt för mord, myggor och äcklig mat så har de en slogan som väger upp en del; ” Friendly Manitoba.” Alla vi hittills träffat på är faktiskt skittrevliga!

Vi har det jättebra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s