70. Winnipeg…….varför? Markus

På riktigt tror jag att varenda en, svensk, engelsman eller kanadick som har frågat: Till vilken stad ska ni flytta? och fått svaret Winnipeg har varenda en svarat…….varför? Ja jo drar man lite på det, jag har fått jobb där och så har jag lite kompisar där och……tja varför inte. Hittade även en shyrre ursäkt i, Jo du vet att Winnipeg ligger klockrent mitt i Kanada så det faktum gör att det är distributioncentret i Kanada. Är man trucker är det där man ska vara. Folk nickar lite, hummar kanske och går, ibland kliande sig på tinningen. Idag blev det lite mer påtagligt. Servitrisen frågade var vi kom ifrån och vad vi gjorde här blev helt paff.

Skojar ni! Jag har bott här i hela mitt liv men innan vintern kommer ska jag flytta till Miami för jag står inte ut. Fattar ni hur kallt det är här på vintern? Jo visst fan vet jag att det blir typ skitkallt på vintern, ja värre än i Pålänge men nu är det så att vi kommer vara i USA 80% av tiden och det är iofs kallt där också men inte lika jävligt.

Nu har vi haft 2 dagar med guiden Patrik som kuskat runt oss i Winnipeg och turistat. Det är 30 grader varmt och torrt, lågvatten och öl på The Fork med tillhörande båtresa. Lite kuriosa är att på Provencher Bridge fanns det svart granit och mig veterligen finns det bara ett ställe på detta jordklot med prima svart granit och det kommer från mina hemtrakter. Någon som är vass på googla kan väl roa sig med det för jag klarade inte av det ( jag och datorer blir aldrig riktiga kompisar). Igår hade vi satans tråkigt så vi hyrde en bil, körde och kollade vår svit ( universums minsta brevlåda) och körde ut till åkeriet. Det visade sig att han den där trevlige killen som studsade upp och hälsade oss välkomna var bossen själv men det tog ett bra tag innan jag fattade det. Rundtur på åkeriet och givetvis en tur i och runt en av lastbilarna, varvid Ens kommentar var: – Tror du vi kan flytta in bums?

Jetlagen börjar lägga sig och just nu sitter vi och väntar på att Randy från åkeriet ska plocka upp oss för vidare färd till bank, telefon och annan vardagservice. Sen stuvas vi in i vårt nya tillfälliga boende tills vi klarat av våra körkort. Nu är det sista lässet som gäller.

1 kommentar

  1. Om du besökt svarta bergen i Lönsboda – vilket du säkert har – så finns där många bilder på monument över hela jorden, som det stenbrottet levererat svart granit till. Kanske också till Winnipeg.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s