69. The Nielsens med Adress Rosenhill. Erika

🇸🇪 Från och med nu är vår adress följande:

Markus och Erika Nilsson

147-1364 McPhillips St.

Winnipeg, MB
R2X 2M4

KANADA

Eller the Nielsens, som Mike på postkontoret kallar oss. Vi kan nog räkna med att få heta även Nelson vad det lider misstänker jag. Kristina från Duvemåla’s man hette ju Karl-Oskar Nilsson, och blev kallad Charles Nelson over there. Min man heter ju Karl Markus Nilsson, så inte helt otippat kan det bli Charles eller Marc Nelson det med.

Vi har hyrt en postbox på UPS-kontoret i Norra Winnipeg, men kommer bara tömma den 1-2 gånger per månad troligtvis. Men känn dig fri att skicka exempelvis kokkaffe, Marabou Mjölkchoklad, ostbågar eller sedlar, ös på bara!

Efter att ha släpat runt på resväskorna mellan ett halv dussin olika hotell i Köpenhamn i veckan och sedan till flygplatsen häromdagen så kändes det underbart att checka in den stora rosa och svarta väskan. Eller som vår bästaste vän i hela världen uttryckte sig  förra tisdagen när han skulle köra oss från Tågarp till Copenhagen, och lastade bilen;

”Men Erika, tegelstenarna kunde ni väl lämnat ihemma!?”

Väskorna vägde 23 resp 28 kg, så såå farligt var det väl ändå inte Nisse??

Min stora rosa väska håller på att ge upp, flera sprickor i plasten. Men som den har blivit släpat på genom Köpenhamn senaste tiden, och med den lasten är det inte så konstigt. Vi stod och väntade på väskorna vid bagagebandet igår på Keflavik, Island vid den första mellanlandningen, men de dök aldrig upp, så vi antog – med all rätta – att de vidareskickades direkt i väntan på planet till Edmonton.

En lång resa fick sitt slut på hotellet vid flygplatsen utanför Winnipeg tidigt imorse (söndag), närmare bestämt vid 5-blecket svensk tid. Vi blev hämtade av Kanada-Patrik som körde oss till hotellet vid flygplatsen som åkeriet bokat åt oss. Det kommer ta ett par dagar att ställa om sig. Som ni vet är Winnipeg 7 timmar efter Sverige, så där landade vi ca 22 igår kväll. Island var 2 timmar efter, så det har blivit lite kortslutning i huvudet gällande tiden senaste dygnet. När vi äntligen släpat in handbagaget i planet från Kastrup tidig lördag morgon, satt oss tillrätta i stolarna pustade vi ut rätt rejält, äntligen!!

Nu är vi framme. Nu börjar det.

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s