63. Cyklar, körkort och rose. Erika

🚲 Redan i Berlin insåg vi det ytterst trevliga sättet att beskåda världen från; en cykel.

Här i Köpenhamn passar det ypperligt. Alla Scandic-hotell har cyklar att hyra ut. Fråga oss, vi har nästan testat samtliga hotell i den kedjan i den Danska huvudstaden vid det här laget.

Sedan i tisdags den 25 juni bor vi på hotell i Köpenhamn. Vi väntar på att arbetsgivaren ska skicka flygbiljetter och att ESTA ska bli klart. Eftersom Köpenhamn är ovanligt överbefolkat dessa varma sommardagar så får vi byta hotell nästan varje dag. Men det gör inget, vi får se oss omkring, släpa våra väskor mellan olika taxin och foajeer dagligen.

I fredags cyklade vi runt hela eftermiddagen. Centrum är ett par km från Scandic Sydhavnen där vi nu befinner oss, solen skiner och utsikten framför är störtskön. Vi tog en Rejemad och en kall öl i anrika Nyhavn och kollade på folkmyllret.

Annars går dagarna åt att plugga som tusan. Ambitiös som man är beställde jag körkortsböckerna på Engelska från ett tryckeri. Ihopbundna som böcker ska.

Tre böcker, en för bilkörkort, en för lastbilskort och en enbart för luftbromsar. Så tre digra böcker fyllda av fikonspråk. Men första dagen betade vi av bilboken, gjorde ett 30-tal quiztest var med 19-20/20p på. Dessa skulle skärmdumpas och mejlas till arbetsgivaren så de fick se hur (bra) vi klarade oss.

Dag 2 var det dags för lastbilsboken. Samma där, även för mig som helt ovan trucker. Fullproppad mejlkorg från Team Sweden till Randy på åkeriet.

På tredje dagen har vi djupdykt i ”Air brakes”. Helt nytt för mig. Och Jezass vilken rotvälska, att det ska vara så komplicerat att bromsa!? Men det går fint, som en tidigare VD sa en gång, ”en elefant ska ätas i småbitar”.

Gårdagen, lördag, skickade åkeriet till oss ytterligare test, dels det körkortsprov de har lokalt i provinsen Manitoba, dels ” Level 3″ det som åkeriet själva har tagit fram.

Så det är hårdkörning med studier varje dag här, så att spendera några dagar i Danska huvudstaden innan avfärd gör verkligen inte ont, det är 28 grader just nu i denna vackra stad, de har mycket is i drinkarna de ljumma kvällarna, vi cyklar runt och njuter mellan pluggeriet.

Såklart bubblar frustrationen under ytan, vi vill vara framme. Nu!

3 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s