53. 25 landskap vs 50 stater Markus

I mitt yrke har jag lyckats med att vara i varenda landskap i Sverige. Om inte att jag har tillbringat tid där men iallafall passerat i all hast. Det har varit en fantastisk resa och upplevelse att se vårt avlånga land genom ett fönster. Det har hänt stort och smått, kort och långt och det har man med sig, allt från kardanstångshaveri i rondellen vid Kupolen i Falun, bajs i stövlar i Jukkasjärvi till välta pallar i Malmö. Jag har varit lyckligt lottad att inte vara inblandad i större olyckor men har dessvärre kommit som första bil till desamma. Under några år körde jag på Kåntinentennnnnnn som en gammal kompis uttrycker sig, först något år på Tyskland för att sen få köra på Italien och lite avstickare till Spanien och Grekland och annat. En alldeles fantastisk förmån. När man snackar med gamla kompisar om dessa tider är minnena många och roliga. Det man glömmer är alla trista mil på motorvägar, köer, väntetider och vilor på diverse suspekta ställen men det tillhör väl en av den mänskliga hjärnans goda egenskaper.

Allt detta har jag berättat om innan och det yrket är tyvärr dött i dagens Sverige. Idag sitter det typ Makedoniska bonddrängar som under slavlika förhållanden utför samma arbetsuppgifter för struntsummor pga speditioners girighet och EU. Ingen nämnd, ingen glömd med den värsta av de alla ligger inte så långt ifrån där vi bor idag. Det blir oerhört tråkigt att man är något i själ och hjärta men kan inte utöva det pga girighet och korkade tjänstemän. För att snabbt förklara korkade tjänstemän så innebär det att de stiftar lagar och paragrafer om något dom inte begriper, i all sin ärlighet för att underlätta för yrkesutövaren, men som bara skapar stress och oroligheter. Varenda chaffis jag känner skriver under på det och jag känner många.

Nu till det riktigt roliga, 50 stater. Ett nytt oskrivet blad som man hade sagt om man hade varit intellektuell men det är man ju inte som väl är. Åkeriet vi börjar på är klassat som litet, bara 30-talet bilar. I Sverige skulle det nog klassats som stort men i jämförelse med stora åkerier ”over there” ligger det på tiotusentals bilar så…….Vi kommer att köra mest på Kalifornien och Nevada men jag gissar och hoppas att åkeriet växer angående destinationer runt om i USA. Oavsett vilket gör jag mig inga illusioner angående samma vita streck som dundrar förbi precis likadant som i Sverige, Tyskland, Holland eller Italien MEN det är amerikanska streck och en lastbrygga ser inte likadan ut i Las Vegas som i Barcelona, det kan jag garantera fast jag inte har varit där. Jag tror bestämt att polaren Patrik har prickat alla 50 staterna men att det tog en massa år men vem fan har bråttom, vi ska ju flytta till den andra Kåntinetennnnnnnnn

🔰

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s