51. Glöm semestern. Markus

Kloghodet har varit igång igen. Varför kan man inte ta lugnt. Oavsett vad E säger, iofs stämmer det, är jag duktig på att slappna av men dock inte på att ta semester. Nu blir det 4 år sen jag hade riktig semester med några veckor ledigt. Jag har hjälpt min ohängde åkarkompis Jocke 2 semestrar och kört på Scania lab en säsong. Det tar ut sin rätt.

Jag vill inte låta gnällig, jag har ju valt själv men fasen va tungt det har blivit sista halvåret så nu har jag bestämt att samtidigt som E slutar på HFG så går jag också hem. Nu slutar inte jobbet där, vi har en helvetes massa saker i huset som ska avyttras. Även om man har god pejl på saker och tid så blev det plötsligt ont om tid lik väl förbannat.

Nu har E och jag fått in de sista papperna som ska översättas och med lite tur är LAA inskickad och klar på idag (Torsdag). Efter det tar det 1-3 veckor så är beslutet från Kanadickerna taget och sen tar det max en vecka till så kan man flytta. Sådär då har man allt annat att göra av med……..jag har fan inte tid att jobba så man hinner klart innan avfärd.

Det enda jag vet är att vi måste stanna hemma till Midsommar för det är då det händer. Cykling till världsmetropolen Loshult från den stora kuststaden Hökön. Det är en tradition som vi hållt liv i de senaste decenniet och lite till men nu blir det sista gången, på många år iallafall. En kort summering är att vi träffas på tidig eftermiddag midsommardag och öppnar stenhårt för att sen öka. Vi leker en massa lekar, spelar hög musik, sjunger, skrålar och när vi är som näst-ljummast sätter vi oss på varsin cykel för en mils trampande till Loshult och Skyttepaviljongen. En mil brukar ta ca 2-2 1/2 timme med alla vätskekontroller. Väl framme knatar man in på området för fortsatt vätskekontroll, sillmackor och något som ska likna dans. Vid 3-4 tiden på morgonen cyklar man tillbaka vilket brukar ta ca 1 timme för då är man full………på vätska.

Sen är jag klar för vidare semesteräventyr för att börja jobba i början av Juli. Måste bara ha lite för själen innan det börjar och Hökön är ett stopp och vadsomhelst utom arbete varsomhelst är ett annat stopp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s