48. Karatelugg & näiesblood. Erika

🤩 Att min lugg gett upphov till det berömda Ättehögshålet och stöttar upp mer än hälften av hårspraysindustrins personalfester är nog ingen överdrift. Jo en smärre möjligtvis.

Jag gillar min frippa, gärna lite femitiotalsstuk med ett eller två hårspännesblommor i. Men det kostar att ligga på topp. Men jag ser det så här, att någon måste ju för bövelen klimatkompensera för alla veganska ekoterrorister med foliehatt och dreads. Så jag sprayar på lite extra.

Att sedan denna karatelugg blev upphov till en blodutgjutelse av rang när vi besökte London häromsistens – det var verkligen en bonus… eller verkligen inte meningen menade jag!

Men det var inte mitt fel, o nooo! Att en fånge bakom galler i de mörka London dungeons beslöt sig för att kasta sig fram mot gallret där jag befann mig fick konsekvenser. Inte för mig men för min kära M eftersom han befann sig i skottlinjen för min karatelugg som med en snabb rörelse transporterade sig bakåt när dess ägare blev skiträdd och skrikandes hoppade bakåt.

Den hårt stylade luggen i allmänhet och den rosa hårspännesblomman i synnerhet blev attackerade av Markus näsa som inte pallade sammandrabbningen utan lämnade walk-over med ett episkt näsblodsanfall. Eller ”Näiesblood” som det heter på Skåiengelska.

Man skulle nästan kunna tro att det ingick i manus att en av gruppdeltagarna stapplande ut ur det mörka rummet med blodigt ansikte. Personalen riktigt hajade till när vi kom ut, två av oss med svårighet att stå rakt på grund av grava skrattkramper och den tredje med blodiga servetter i hela fejset.

Apropå hårspray så hade jag turen att springa på en rea på favoritmärket av både spray och dry schampoo häromdagen så det blev att bulla upp. Man vet ju vad man har men inte vad man får så lika bra att medtaga ett gäng av varje over there.

Jag blottar strupen och erkänner visst är jag fåfäng, och kan se ut som en bimbo ibland med långa naglar (i hushållsbugdeten benämns den månatliga kostnaden för dessa ”klösverktyg till Markus rygg”) höga klackar och utstyrd värre än styrelsen i ryska transföreningen på årsmöte.

Men de som känner mig vet att jag minst lika gärna stövlar omkring i träskor arbetsbyxor och keps med både jord och annat under naglarna.

Naglarna håller jag dock i skrivandes stund att avprogrammera mig ifrån. Visst är det både praktiskt och snyggt med stenhårt gelelack snyggt målat på långa riviga naglar, men det får bli korta naturella nu ett tag. Rätt svårt att lära om och skriva på tangentbordet utan naglar nu bara, en helt annan teknik, ja jösses vilket i-landsproblem!

Tur att vapenlagarna är något mer generösa där borta, här hemma kan jag säkerligen bli haffad för olaga vapeninnehav med tanke på luggens egenskaper.

Kan ju vara ett kanonbra komplement till självförsvarskittet sen, om någon förövare hoppar fram så skriker jag ”Aooiiiiii!”, sprayar med hårspray i ögonen innan jag skallar honom med luggen och Mackan buntar ihop honom. Känns betryggande.

Tänker på hur man kan rationalisera fixandet i hytten… peruk, tatuerat smink och betakarotentabletter?

Hmm, en sak vet jag iallafall, hårspray och servetter ska med för alla eventualiteter.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s