46. Nu tar det sig. Markus

Poff, där kom det. Brevet som är sista allvarliga hindret i emigrationen. LAA betyder Letter of Advice to Apply som korta drag betyder att jag får lov att ansöka om ett permanent arbetstillstånd.

Iofs är det inte permanent, det bara heter så, för det löper ut om 5 år och då gäller det att ha skött sig och har man inte det, ja då blir det hallojsan Svedala igen. Jag ska inte sticka under stol med att jag var inte helt nöjd med min intervju med MPNP och inte heller över min poäng, 712/ 1000 men det räckte. I ganska precis 2 veckor grämde jag mig lite hela tiden, störde mig och gnolade på det, fan ska det gå.

Poängen baseras på hur du svarar i en personlig enkät, din ålder, utbildning osv och man får lov att ändra svaren under en period. Jag hade lite småfel på koder ang mitt arbete och erfarenhet i mitt yrke, det rättades till och poängen stannade på exakt samma 712 som innan, GAAAAH! Nåväl nu kom det att jag hade klarat mig så då kan man släppa det men då börjar nästa avdelning…….

Varför vill du flytta till Manitoba? Ge 3 anledningar och för din egen skull, läs på innan du svarar ärligt. Det står så………..okej då. Problemet är att jag har bara 2 anledningar just nu, jag har kompisar som bor där och att jag har fått jobb där……….sen då?! Följdfrågan är ännu gosigare, varför vill du flytta till Lockport, vi vill ha 2 anledningar och svara ärligt. Javisst ska jag det, mitt åkeri ligger i Lockport……..sen då?

Det känns som man får sätta sig ner och söka lite angående Manitoba och Lockport men det känns helt ärligt lite ihåligt. Nu ska jag inte gnälla för jag har ju gått vidare och sen har jag världens fördel…….jag har en Erika som är sketadokti på att vräka ur sig utfyllnadskommentarer och komplement som låter sketbra.

Efter ett tag med massor av gnolande, googlande och funderingar visar det sig att jag skrivit fel på min utbildning, vaffan är ten years secondary school? Ja eller twelve years dito? Jag tolkade det som grundskola med förskola och lite sisådär. DEN hoppade upp och bet mig i tvåan så det small. Det är olika gymnasium, 2 eller 3 år, och det har inte jag. Skit också men det gör ingen skillnad på mina poäng eftersom alla med gymnasieutbildning och neråt får noll poäng så jag hamnar fortfarande på mina sketna 712 poäng. När jag påtalar mitt misstag för min rekryterare är vi överens om att det ska bli rätt och han ska se om det går att fixa lite smidigt men annars får jag börja om på EOI och tappar 3-4 veckor.

Just nu är jag oerhört sur på mig själv, hur fan kan jag gissa att något betyder något utan att ta reda på det. Det spelar ingen roll att vissa frågor är komplicerade även för en engelsktalande, jag måste ta reda på fakta och förstå exakt vad där står, så det är noterat med stora bokstäver i min förvirrade hjärna till nästa gång. Nåväl det är bara att konstatera att det kommer att gå, det tvivlar jag inte på en sekund, det går bara inte tillräckligt snabbt.

Vill ju bara in i hytten med Erika

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s