44. Tidzoner och Kvinniska. Erika

💖 Hur många vanliga minuter går det på en ”Mackan-minut”?

Det är högst diskutabelt nämligen. I den tidszonen vi andra människor lever i går det betydligt färre minuter per timme än i Mackans värld. Eller så har man bara lite olika referenspunkter.

Det kan också vara så att mina minuter består av färre sekunder än hans, att det är hans axel jorden snurrar runt, och de axlarna är breda, majj goddd, så det är kanske inte så konstigt om hans tidsperspektiv är längre.

Oavsett vad så har han lärt mig tagga ner, eller vi försöker mötas någonstans mitt på vägen. Jag, som från att ha varit någon form av Duracellkanin på speed av diffusa skäl, och han i form av en Påskhare i koma, av lika diffusa skäl, försöker kompromissa och lära av varandra.

Han börjar bli riktigt bra på Kvinniska också, och det mina vänner är inte helt vanligt bland de vita medelålders mer eller mindre kränkta männen!

Som kvinna måste man också inse att minoritetsspråket Manniska dock funkar mycket bättre på en man. Manniska kännetecknas av raka besked, att direkt utan omsvep tala om vad man anser, gärna utan att någon frågar om ens åsikt först. Det går även att tala Manniska med knytnävarna, eller pannan. Speciellt under inflytande av rusdrycker.

Om en man frågar dig vad du tycker så förväntar han sig ett rakt svar.

Om du som kvinna svarar ” Gör som du vill” betyder det för en man att han faktiskt får göra som han vill. Medans det på Kvinniska betyder något i stil med att ” Vad du är gör så kyss mig passionerat, förklara din kärlek och fråga igen vad jag tycker!”

Typ.

Markus gav mig en bra liknelse häromdagen när vi pratade om våra återstående helger här i Sverige. Jag vill gärna hitta på saker, tillsammans, åka ut i naturen, träffa folk etc. Jag är hemma själv i veckorna och längtar nästan ihjäl mig efter torsdagskvällarna då han kommer hem. Han kommer hem helt slutkörd efter en hård vecka och vill helst ligga i soffan fram till söndagskvällen då det är dags att åka igen. Hyfsat förståeligt ändå. Och visst, jag tillbringar gärna en halv dag eller så i hans famn i soffan framför ett par filmer. Bara vi gör det ihop. Jag har – just nu – inget som helst behov av mer ensam/egentid utan det går bra att kliva in i hans tidszon och mysa hur länge som helst.

Liknelsen gick ut på att en lastbilschaufför satt i en vilstol i trädgården och hans fru kom med resekataloger. Hans kommentar var ” Jag HAR ju semester, här och nu.” Typ. Han var borta hela veckorna och hon gick hemma. Lite krock där.

Jag pluggar också Manniska, parallellt med lite extra Engelska. Ska läsa körkortsböcker här hemma så att proven kommer gå som en dans väl på plats.

Majoritetsspråket i hytten kommer bli Kanadensisk Manniska, det är jag rätt säker på, och vi kommer färdas genom flera tidszoner, men när vi väl är lediga kan jag tänka mig att vistas i Markus egen zon, och han i min ibland, bara vi är tillsammans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s