39. 15,5 veckor. Markus

😃 Jäklar vad allt drar ihop sig! Den 9 April kl 17:30 kom det avgörande mötet med MPNP. (Manitoba Provincial Nominee Program)

Efter att jobberbjudandet från åkeriet signerades för ca 2 veckor sedan kommer här alltså intervjun med provinsen Manitobas ” Migrationsverk”. Det är inte utan att man var lite spänd på frågorna.

Jim, som intervjuaren heter kopplade upp sig på en lätt vinglig Skype så flera gånger stördes intervjun av risig uppkoppling och platsen fick bli Erikas bil. En dryg halvtimme senare var allt klart. Jag fick frågor som till exempel varför jag ville flytta till Kanada. Vad jag kände till om Manitoba och så ville de veta mer detaljer om min yrkeserfarenhet, speciellt de senaste 5 åren. De är som sagt mycket noga med att jag/vi som kommer dit ska bidra till ekonomin och bli goda medborgare. De är också extremt noga med att jag inte snor ett jobb från en Kanadick.

Efter intervjun var jag rätt nöjd även om jag störde mig på uppkopplingen. Nästa steg efter vårt lilla snack blir att jag får jag lov att ansöka om arbetstillstånd i Kanada. Om mina poäng räcker och jag blir uttagen bland alla sökanden vill säga.

Inom 4 veckor kommer den hett eftertraktade länken isåfall. Det kostar en slant det också så den som tror det är gratis att emigrera tror feeeel, enbart detta steg kostar dineros, prova 3500:-/ per person. Det blir en del bollande fram och tillbaka med pappersexercis men från och med ca 2 veckor tillbaka är det i snitt 15,5 vecka kvar tills allt ska vara klart. Det passar bra i planeringen för vi har ju en Metallica konsert man bara inte får missa i början av Juli.

Det tillkommer även lite välbehövlig semester innan dess så någonstans i början/ mitten av Juni tänkte jag satsa på att ha ledigt och då menar jag att inte arbeta för ledigt lär det inte bli.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s