33. ”Bara åka hem igen!”. Erika

🇸🇪 Den vanligaste kommentaren efter ” Woow!”, och ”Vad ska DU jobba med?” Är ” Om det skiter sig så är det ju bara att komma hem igen!”

Frågan är om det är det.

Att återvända hem. Till Sverige.

Home is where your heart is. Och visst, en del av ens hjärta kommer alltid att banka för Sverige, där man växt upp, där släkt och vänner finns, ens tidigare hem, tryggheten och andra grundpelare i ens liv.

Men faktum är att vi inte tänkt återvända mer än för tillfälliga besök. Vi har inte tänkt att bosätta oss i Sverige igen. ”Hur länge ska ni stanna?”. Jag förstår att man undrar om det är ett tillfälligt jobb, ett äventyr eller paus från verkligheten i 1-2 år. För att sedan återvända till samma vardag i gamla Svedala. Man ska givetvis aldrig säga aldrig till 100% men vi tror inte vi kommer återvända.

Sen är ju grejen med detta just att det är ”vi”. Det var helt enkelt inte meningen att M skulle komma iväg tidigare. Och herregud ärligt talat hur hade det gått till utan mig som fixat och trixat med papper, listor och kontroll som mitt mellannamn, skulle inte tro det va!? Mr pappersallergi hade troligtvis fått brevlådan med viktiga dokument bortsprängd, Skatteverket som skulle skickat ut personbevis hade antagligen gått i konkurs just denna dag och andra myndigheter konspirerat mot honom för att motverka med alla medel att hans papper skulle komma fram i rätt ordning. Minst. Oavsett vad så är det nu vi. Det är vi tillsammans som fattat detta beslut, det är vi tillsammans som genomför detta för ett liv tillsammans därborta.

Den dagen någon av oss går bort, och lämnar den andre ensam, om det sen – Gud förbjude – inträffar om ett par år eller längre fram i tiden, kanske kan påverka hur den kvarlämnade resonerar. Men troligtvis inte. Det ultimata scenariet är ju att tillsammans köra vår rosa Cadillac, som två onödigt snygga 90-åringar, och göra en ”Thelma & Louise”, dvs köra ut för klippan i Grand Canyon eller liknande. Men endast den som lever får se, och blir livet någonsin som man tänkt sig, trott eller planerat?

Jag är ledsen pappa, men vi kommer inte komma ”hem” om 2 år. Jo på en kortare visit möjligtvis. Däremot är ni välkomna att hälsa på, jag är övertygad om att du skulle platsa som en ”Long haul driver” du också, som har kört lastbil, taxi buss mm i 70 år. Det kommer bli ännu en adressändring, kanske fler. Vi börjar i trakterna av Winnipeg, sen kanske det blir Alaska, Los Angeles eller Vancouver. Vi får se. Men där mitt hjärta är, där är mitt hem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s