30. Kriget och delsegern. Markus

Just nu i skrivande stund vann jag en enorm delseger. Dessa jävla papper. Nu har vi fått alla papper översatta, scannade, fotade, klistrade och skickat. Vilken känsla. Tack och lov har man haft tre snälla arbetsgivare som skickat referenser vilket ska översättas av auktoriserad tolk, check. Sen ska Polisen skicka utdrag från brottsregistret, på engelska, check. Det ska skrivas ett utförligt CV, på engelska, check. Lägg till foton på lastbilar man kört och själv är på fotot, check. Ovanpå detta lägger vi ett IELTS test som vi båda klarade av med hyfsad marginal, check. Allt detta har jag precis skickat till rekryteraren i Kanada. Som jag förstår det just nu så ska han knalla ner till MPNP, det provinsiella nomineringsprogrammet, och tala om att det är mig dom vill ha.

I väntan på deras svar kan man bara sitta och rulla tummarna men förhoppningsvis tar det inte så lång tid. När dom, än en gång förhoppningsvis, godkänt min ansökan ska det till biometrics. Det är mer eller mindre ett foto och fingeravtryck på ett papper eller i passet och då är det bara att pallra sig till Tokholm och göra. Efter detta tillkommer ESTA och eTA vilket är ett elektroniskt visum för USA och Kanada. Med andra ord lär inte pappren ta slut men skam den som ger sig och jag tackar Gud och alla jävlar för att Erika finns som teknisk support och sjuksköterska när jag ligger i fosterställning och gråter över dessa jävla papper.

Nåväl nu när jag gråtit klart sitter jag här och njuter av segern och firar med ett stort glas fantastisk Modifast så segern blir bara njutningsfullt till hälften, gissa vilken men jag kan berätta att jag är hungrig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s