22. Vem litar på en mager kock. Markus

🍏 1989 började min karriär som arbetare i ett kök som kocklärling. Att sen sluta som chaffis är en brokig bana via yrken som telefonförsäljare, kypare, väktare, truckförare, styckare och en handfull andra arbeten.
Jag känner att flera av dessa yrken har jag haft nytta av i mitt liv men kocken saknar jag, därför plockar jag fram honom med jämna mellanrum.

Man brottar omkull en köttbit, lite rotfrukter, vitlök och svensk grädde och simsalabim så har man lite gott att mumsa på. Erika och jag har minst en gång i månaden ”candle light dinner” då vi lagar god mat, klär upp oss och njuter av mat och varandras sällskap. En jävligt bra grej om ni frågar mig iallafall.

Erika har sedan hon träffat mig och mina skånska vänner flerfaldigat sitt kulinariska matintag vilket drabbar mig hårt. Just nu är det Modifast och annan jävla vuxenvälling som gäller…………

Under tiden som jag hade snusproblemet att brottas med dök även matbekymret upp. Hur fan ska man överleva utan att sopa i sig truckstopsmat och rulla in och ur hytten? Det blir förhoppningsvis inte så svårt, det är ju livsmedel vi ska skjutsa runt på! Tanken som slog mig var ett matlagningsprogram med en engelsk äldre herre som åkte runt i världen och brassade käk på amerikanska prärien, i Australien och på lite andra suspekta ställen.
Allt han hade var en gasspis, ett bord och lite knivar och grytor, det borde väl få plats i lastbilen. När detta ventilerats med sambon kommer det spannvis med idéer och jag tror vi har det.

Det absolut viktigaste för en chaffis är att döpa sin skuta till något. Bettan brukar vara det vanligaste i Sverige, Der alter schweder i Tyskland osv. Jag har hört namn som Skitbilen (en DAF som körde rötslam), Sädesexpressen ( Addes spannmålsbil), Gammel kroken (containerbil) Flisavreget (flisbil som Vreget kör) och fler därtill.

Vi måste ju döpa skutan, till vadå? The Foodtruck? Det kommer väl. Kan man bara fixa lite grundsaker som grytor, knivar, skärbräda och kryddor kan man stanna vid kusten och kanske köpa havskräftor, på en gårdsbutik inhandla kött och grönsaker eller fisk i en hamn. En sak vet jag dock, våra middagar kommer att fortsätta bara i en annan tappning. Istället för i matsalen där vi bor blir det på en parkering någon annanstans.

Bon apetit

3 kommentarer

 1. Va glad för dina dagar i restaurangköket! Laga mat kan du och fan vet, om du tjojnar på att drajva truck, kanske det blir en madalua med swedisch truck food längst en väg i Canada framöver?
  Beundrar era drömmar och mål! Spark i röva och stort lycka till!

  Gillad av 1 person

 2. Mackan, all heder åt dig!
  Gillar din inställning och det är den som mycket borgar för hur den här drömmen kommer att förverkligas.
  Grattis båda till varandra, kör så det ryker 🤗
  Ert hem tycker jag ska heta, Eri-can 😘
  Ha det…Mona

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s