16. Papper, min paradgren – Not! Markus

🤗 Det finns saker som jag är bra på, saker som jag inte är bra på och sen har vi papper.
Att köra lastbil är ett exempel på saker jag är bra på, inte världens bästa men hyggligt duktig. Att vattna blommor är inte min starka gren men ibland kommer jag ihåg det så det finns en risk att dom överlever. Sen har vi papper………..

Dessa papper förföljer mig överallt i alla former såsom arbetsordrar, tidsrapporter, miljöinventering, skattmas, räkningar, årsbesked, deklaration, ägarbevis, kvitton, instruktionsböcker, kursintyg etc. Jag vet att det behövs för att få bevis på att saker blivit gjorda och saker bytt ägare osv men varför ska det drabba mig, hela tiden.

Nu har vi inte gjort saken lättare i och med immigrationen. IELTS-test, skattmas (igen ), intyg, adressändring, pensionsmyndigheten (inte för att jag blir fet som pensionär men några spänn har man salat ihop), bolagsverket, polisen, ESTA, ETA, CV etc vilket resulterar i, ja du gissade rätt, dessa förbannade papper. Papper och jag har en sak gemensamt, vi gillar inte varandra, inte ens lite.

Nu är jag en ytterst lyckligt lottad man, jag har något som varje pappershatande man borde ha, jag har en Erika. Hon fixar, trixar, tar reda på, orkar trycka sig igenom alla sidor bara för att få ett papper på brottsregister, skattmas och allt annat tjafs som krävs. Mina korvfingrar trycker på fyra knappar samtidigt och som bonus har jag lyckats få ett par y-frontskalsonger gratis i första skedet men som sen blir svindyra när sjätte paret kommer och jag har ingen aning vad som hänt.

Som grädde på moset ingår det i mina nya arbetsuppgifter att jobba på en form av ackord. Det innebär att jag får betalt per mile jag kör, det ska redovisas. Jag får även betalt för varje lastning/ lossning, om jag måste lägga på kedjor på däcken, passera gränser, helgvila, traktamente osv som ska redovisas dvs mer papper.

Jag har glädjen att få ha min älskade livskamrat, arbetskamrat, vän och numera med tillägget sekreterare Erika med i hytten som inte fixar men hjälper mig med dessa förbannade papper så jag slipper betala dyrt för några sketna kalsonger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s