5. Politiska skäl. Erika

🧗‍♂️ Äventyr javisst, men även ett försök till statement gentemot staten Sverige. Vi hade alla möjligheter, men välfärdslandet Sverige är inte vad det var, eller skulle vara. Regeringen är naiv och våra skattemedel slösas bort, inte minst till EU och dess jättekoloss av byråkrati.

Man vet endast efteråt om man gjort rätt, men man ska lyssna till sitt sunda förnuft, sitt hjärta och sin magkänsla, och våga släppa sargen. Vi försöker göra det, våga kliva av ekorrhjulet, med villa-vovve-volvo där samhället uppmanar en att knarka falsk trygghet, ego och nånannanism.
Jag och Markus tar varann i handen och hoppar, först efteråt kommer vi veta hur det blev, men mitt motto i livet har alltid varit att hellre våga prova, och misslyckas – än att aldrig veta.

Du kan tycka att vi fullständigt tappat det, det är ok, men alla är vi olika. Vi tror inte på Sveriges regering, inte i någon konstellation, vi brinner för landsbygden, men den är snart bortom all räddning. 😥

Vi har jobbat och betalat skatt i 30 år här, och vi kan se vår pension försvinna i fjärran. Hamnar man som gammal och sjuk inom äldrevården här, så trots underbar personal önskar jag inte min värsta fiende att ligga ensam, inomhus och bli behandlad som ett kolli.

Jag vill inte att nästa generation som växer upp, ska vara rädda i skolan, känna sig otrygg med för stora klasser, äta importerad mat och bedömas efter antal likes istället för medmänsklighet.

Jag ser med skräck på hur generationers kunskap försvunnit, hur man håller djur, odlar, tillverkar mat och kläder, jakt och fiske, skogs och lantbruk, allt detta försvinner i svindlande fart medan våra politiker förtätar städerna med växande sociala problem som följd, myndighetern styrs av Bryssel och Disneyfierade terrorister, och Sveriges ryggrad, bönderna är numera kriminella miljöförstörare som blir hotade och hatade.

Vi lever i naivitetens och dubbelmoralens mecka där vi skickar ut duktiga människor för hittepåfel men tar emot IS-mördare och terrorister, något är väldigt fel här.

Sorry, men vi sticker nu, vi blir invandrare i ett land som ställer krav på oss, vi får inte ha något brottsregister, vi ska bevisa att vi är goda medborgare med jobb, pengar på banken osv. Varje år kommer de kolla oss så vi sköter oss annars åker vi ut, rättigheter javisst, men också självklart krav och skyldigheter, det känns skönt och betryggande.

Markus har blivit erbjuden en jobb, så processen blir och med det något kortare att få tillåtelse att komma in i Kanada, hans arbetsgivare hjälper till och påvisar att de vill anställa honom, och jag åker med på ett bananskal som bonus så att säga.

Såklart Sverige är ett bra land, visst, vi har en hög lägstanivå, men tyvärr har våra styrande schabblat så mycket att det i stort sett är försent att vända skutan tillbaka till det trygga folkhemmet, vi vill inte vara med om detta längre, det är banne mig snudd på landsförräderi, och, ursäkta känsliga tittare, men Sverige har fullständigt  k*kat ur, jag beklagar.

4 kommentarer

  1. Mackan lycka till, beundrar er som vågar ge er iväg, börja för fasingen inte spela hockey bara, fan ni gör rätt….
    Hälsningar
    Erling Karlsson

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s